TIEŠRAIDES koncerts. Jūrmalas festivāls. Aleksandrs Antoņenko un Reinis Zariņš

Šā gada “Jūrmalas festivāla” īpašais jaunums ir visu koncertu interneta tiešraides!

Piedalās:

Aleksandrs Antoņenko, tenors;

Reinis Zariņš, klavieres;

Programmā: 

Riharda Vāgnera, Riharda Štrausa un citu Rietumeiropas klasiķu skaistākās solodziesmas.

Šā gada “Jūrmalas festivāla” noslēguma koncertā uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies divi pasaulslaveni Latvijas mūziķi – operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko un pianists Reinis Zariņš. Programmā Riharda Vāgnera, Riharda Štrausa un citu Rietumeiropas klasiķu skaistākās solodziesmas. Biļetes uz koncertu pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Ņemot vērā spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus, Dzintaru koncertzāles sēdvietu izkārtojums ir mainīts un katru koncertu klātienē varēs apmeklēt līdz 500 klausītāju. Tomēr, lai sniegtu iespēju baudīt koncertus daudz plašākai auditorijai, Dzintaru koncertzāle kopā ar mūziķi Jāni Šipkēvicu piedāvā skatīties koncertus attālināti ar interneta tiešraides starpniecību visā pasaulē. Jānis Šipkēvics interneta tiešraides vadīs no īpaši iekārtotas koncertstudijas, kurā viesosies dažādi mūziķi un sabiedrībā zināmi cilvēki. Biļetes uz interneta tiešraidēm būs iespējams iegādāties www.bilesuparadize.lv, un tiešraides koncertus varēs skatīties vēl mēnesi pēc pasākuma. 

PAR MĀKSLINIEKIEM:

Aleksandrs Antoņenko pēdējos desmit gados iekarojis pasaules ievērojamāko operteātru un koncertu skatuves, izdziedot teju 30 tenoru lomas. Jau kopš 2004. gada viņš ir kļuvis par starptautiski atzītāko Latvijas tenoru, kurš ar panākumiem debitējis Berlīnes operās, Drēzdenes Semperoper, Oslo un Stokholmas Karaliskajā operā, Ženēvas, Parīzes, Romas un Minhenes opernamos, Vīnes valsts operā, Londonas Koventgārdena un arī Ņujorkas Metropolitan teātrī. Diriģenta Rikardo Muti vadīta, spoži aizritēja Antoņenko debija Otello lomā prestižajā Zalcburgas festivālā 2008. gadā. Gadu vēlāk viņš ar milzu panākumiem debitēja Metropoles operteātrī Ņujorkā, kurā Antoņenko tagad atgriežas jau regulāri, atveidojot vadošās tenoru lomas.

Reinis Zariņš ir dziļi pārdomātu interpretāciju meistars, spožs solists un prasmīgs kamermūziķis un konceptuālu starpmākslu projektu autors. R. Zariņš debitēja kā solists ar orķestri jau desmit gadu vecumā un vēlāk guva godalgas vienpadsmit starptautiskos pianistu konkursos. R. Zariņš ir horeogrāfiskā uzveduma “Gadalaiki” līdzautors, viens no “Trio Palladio” dalībniekiem un trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts (2011, 2013, 2015). Viņš ir piedalījies daudzos prestižos festivālos: Lucernas festivālā, “Kremerata Baltica” festivālā, Bātas, Norfolkas un Jaunskotijas starptautiskajos mūzikas festivālos, “MasterWorks” un “Holland Music Sessions” festivālā. R. Zariņš ir muzicējis pasaules labākajās koncertzālēs – Amsterdamas Concertgebouw, Ņujorkas Kārnegija centra Veila zālē, Londonas Vigmora zālē, Sanktpēterburgas Glazunova zālē, Maskavas Čaikovska zālē.

 
Nav gaidāmo pasākumu