Dzied Anta Eņģele

2020.gada 5.jūlijā, Rubeņkalna pļavu Brīvdabas estrādē, ar koncertu uzstāsies dziesminiece Anta Eņģele.
Anta Eņģele ir viena no spožākajām latviešu dziesminieku zvaigznēm. Kā pati māksliniece saka: “Ir taču jāsvin svētki!” Kad dzied Anta Eņģele, laiks apstājas. Ir tikai dziesma. Antas balss un artistiskums ir spējīgi atklāt jebkura autora dziesmu līdz vissmalkākām niansēm. Vai tas ir Imants Kalniņš, Valdis Atāls, Raimonds Pauls, vai tā ir krievu romance vai kāda karstasinīga spāņu dziesma, viss autora cerētais, sāpētais un mīlētais, šo dziesmu radot, ir tur, kur dzied Anta. Bet visam pāri ir viņa pati. Attieksme, smalks humors, pašironija – tās ir īpašības, kuras palīdz Antai katru savu koncertu pārvērst par vienotu, veselu un neatkārtojamu mākslas darbu. Antas Eņģeles repertuārs ir ļoti plašs — no tautasdziesmām līdz roka klasikai. Tāpēc viņas koncerti vienmēr ir pilni pārsteigumu — hipiju balādes mijas ar meditatīvām tautasdziesmām, ko nomaina dzirkstošas ainas no Imanta Kalniņa mūzikliem, krievu romances, padomju kinofilmu pērles vai pilnīgi negaidītas emocijas spāņu valodā.
Dziesminiece, kura gan pati strīdas ar šo apzīmējumu, pirmo reizi uz skatuves uzstājās studentu folkmūzikas festivālā Jelgavā 1987.gadā. Kopš tā laika Anta dzied tur, kur cilvēki vēlas viņā ieklausīties un sadzirdēt. Viņas zemā, samtainā, emociju piesātinātā balss, artistiskums un pašironija spēj atklāt jebkura autora dziesmu līdz vissmalkākajām niansēm. Cilvēki viņai raksta pateicības – tāda dziedāšana palīdzot dzīvot.
Programmā būs klausāmas Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna un citas tautā jau vairākās paaudzēs iemīlētas dziesmas. "Programmā ir iekļautas dziesmas, kas ceļ dvēseli spārnos, un, lai kaut kas tiek arī līdzi dziedātgribētājiem. " teic’ Anta Eņģele.

 
Nav gaidāmo pasākumu