Tiešraides koncerts SINFONIETTA RĪGA. CITĀDS SEZONAS NOSLĒGUMA KONCERTS

Lai skatītos tiešraidi spied šeit

Karla Fīlipa Emanuela Baha daiļradi lielā mērā noteikuši apgaismības laikmeta kultūras strāvojumi — Frīdrihs Šillers, Johans Volfgangs Gēte un Johans Gotfrīds Herders ir skaņraža laikabiedri, bet “Vētras un dziņu” kustība iemieso visas viņa paaudzei aktuālos briestošās revolūcijas ideālus. Tomēr savā izteiksmes līdzekļu paletē Johana Sebastiāna dēls, saukts par Berlīnes Bahu, nevairās no maigiem pasteļtoņiem un skumjām.


XVIII gadsimtā aktuālais “jutekliskais stils” (Empfindsamer Stil) veido un audzina nākamo – klasicisma laikmeta paaudzi, kuru pārstāv arī Volfgangs Amadejs Mocarts. Brīdī, kad jāpavelk zemsvītra savam radošajam mūžam, top viens no leģendārākajiem Mocarta sacerējumiem — Klarnetes koncerts. Ar tēvišķu maigumu un nostalģiju citkārt līksmais ģēnijs uzlūko šo pasauli, kas šķiras no viņa, vai viņš — no tās. Savukārt šodien, kad koncertzāļu durvis publikai ir slēgtas, ikviens ar līdzīgām skumjām sirdī atskārš, cik nozīmīga ir šī netveramā mākslas forma – mūzika. Kopā ar Sinfonietta Rīga šajā vakarā muzicēs talantīgā klarnetiste, Lielās mūzikas balvas laureāte Anna Gāgane.
Līdztekus klasiķu pārdomām Normunds Šnē koncertprogrammā licis somu laikmetīgās mūzikas dižgaru Magnusu Lindbergu, kurš savu īpaši izsmalcināto orķestra rakstību bagātinājis slavenajos Darmštates vasaras kursos, pie franču spektrālista Žerāra Grizē Parīzē, bet vēlāk meistarību slīpējis kā “Ņujorkas filharmoniķu” un Londonas simfoniskā orķestra rezidējošais komponists.

Piedalās:
Anna Gāgane, klarnete
Sinfonietta Rīga
Diriģents Normunds Šnē

Programmā:
Karls Fīlips Emanuels Bahs Pirmā simfonija Remažorā Wq 183/1
Magnuss Lindbergs Aventures
Volfgangs Amadejs Mocarts Koncerts klarnetei un orķestrim Lamažorā KV 622

Foto: ©Ģirts Raģelis

 

 
Nav gaidāmo pasākumu