Blūza dvēsele EUGENE HIDEAWAY BRIDGES & Grupa KEKSI

Blūza leģenda Eugene Hideaway Bridges (ASV) un grupas KEKSI jubilejas koncerts.

Latvijas rokenrola ikona grupa „KEKSI” un deviņkārtējais ASV blūza mūzikas balvas nominants Jūdžins Bridžess(Eugene Hideaway Bridges) apvienojas kopīgā koncertprogrammā uz Vidzemes koncertzāles „Cēsis” skatuves.

Koncerta programmā iekļauta J. Bridžesa oriģinālmūzika, kā arī blūza un soulmūzikas pasaules hiti, kuri gadu desmitiem iedvesmojuši blūza cienītājus un žanra pēctečus visā pasaulē. Tāpat klausītājiem būs iespēja dzirdēt grupas „KEKSI” skanīgākos un atpazīstamākos garadarbus.

Jūdžins Hideaway Bridžess ir amerikāņu un soulmūzikas dziedātājs, dziesmu autors, ģitārists un izpildītājs, kuru no mātes puses vieno radnieciskas saites ar populāro dziedātāju Tīnu Tērneri, savukārt uzvārds blūza aprindās atpazīstamību guvis pateicoties Jūdžina tēvam, slavenās grupas „Hideaway Slim” ģitāristam. Pasaules slavu Jūdžins iemantojis, koncertējot ar tādiem leģendāriem blūzmeņiem kā B.B. King, Big Joe Turner un citiem, bet mūsdienās pats tiek dēvēts par blūza leģendu, ko apliecina apblāvojums par gada labāko mūzikas albumu, gada soulmūzikas un blūza mākslinieka prestižs un deviņas ASV Blūza mūzikas balvas nominācijas.

Aizkustinošo un izsmalcināto atmosfēru veido nepārspējams profesionāļu salikums – viena no vecākajām un zināmākajām Baltijas rokenrola grupām „KEKSI,” kuras sastāvā muzicē Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs, ģitārists Viktors Eunapu, taustiņu virtuozs Gints Žilinskis, saksafonists Valters Šmits un perkusionists Raitis Kalniņš no vienas puses, un blūzmenis Jūdžins Bridžess no otras. Divu mentalitāšu un pieredzes sinerģija, gadiem gūtas pieredzes sastapšanās un saplūšana kopīgam muzikālam baudījumam.

www.keksi.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu