Original vs Original, ansamblis CALADRIUS (Vācija) | Senās mūzikas festivāls VIVAT CURLANDIA!

"Milzīgs spēles prieks apvienojumā ar brīnišķīgu muzikalitāti un tembru bagātību."
Šādi 2019. gadā Starptautiskā Hendeļa konkursa žūrija paskaidroja savu lēmumu piešķirt galveno godalgu, Getingenes Hendeļa biedrības balvu, ansamblim CALADRIUS, kurš ir atzīts par vienu no šī brīža labākajiem Eiropas jaunās paaudzes senās mūzikas ansambļiem.

Viduslaiku bestiārijos – grāmatās, kurās atainoti dažādi fantastiski radījumi – kaladrijs (caladrius) ir sniegbalts putns ar dziednieciskām spējām. Šajā ansamblī apvienota neparasta mūzikas instrumentu izlase – blokflautas, G-Violone, dažādi strinkšķināmie stīgu instrumenti un klavesīns, turpretī četri ansambļa mūziķi nāk no Katalonijas, Vācijas un Itālijas, kurus vieno interese par mazpazīstamu repertuāru. To mūziķi kopīgi atklāj, piešķir tam dzīvību un košas krāsas, padarot seno mūziku mūsdienīgu un aizraujošiem pārsteigumiem bagātu.

Programma "Original vs Original”:
Giovanni Paolo Cima, Johann Sebastian Bach, Anne Danican Philidor, Domenico Scarlatti, Robert de Visée, Karlheinz Stockhausen, Diego Ortiz u.c. 16. - 20. gadsimta komponistu mūzika.

CALADRIUS:
Sophia Schambeck – blokflautas
Jacopo Sabina – teorba, lauta un baroka ģitāra
Mariona Mateu Carles – G-Violone
Georg Staudacher – ērģeles un klavesīns

Sadarbībā ar starptautisko rezidenču projektu EEEMERGING+ (“Radošā Eiropa”), kur viens no galvenajiem partneriem ir Rīgas Senās Mūzikas centrs, jau nedēļu pirms koncerta CALADRIUS rezidēs Bauskas pilī, gatavojot īpaši festivālam “Vivat Curlandia” veidotu koncertprogrammu “Original vs Original”.

 
Nav gaidāmo pasākumu