FRANČU ŠANSONI Gypsy jazz stilā

Ineta Rudzīte un ģitāristu duets  Bague Duo piedāvā franču Gypsy jazz programmu “Le Chemin”.
Inetas Rudzītes veidotās koncertprogrammas jau labu laiku nav iedomājamas bez franču dziesmām jeb šansoniem. “Franču šansons ir viens no iemesliem, kāpēc apgūstu šo skanīgo valodu. Šim žanram ļoti svarīgs ir saturs, vārdi. Izpildītājam emocionāli jābūt tur iekšā, jārada personīgs pārdzīvojums. Man patīk mūzikā runāt par galvu reibinošu un nelaimīgu mīlestību, skaistu satikšanos, arī skumju šķiršanos, par dzīves mirkļiem, kas tuvi un pazīstami ikvienam.”
Bague Duo ir divu virtuozu ģitāristu duets,  kurā apvienojušies izcili meistari: Aivars Hermanis un Ēriks Upenieks.  

Ineta Rudzīte ar Ēriku Upenieku  jau daudzus gadus muzicējuši kopā. Ēriks rakstījis Inetai dziesmas, abi kopā dziedājuši pat duetā. Ar Aivaru Hermani iepazinušies festivālā “Bildes”, kad arī visiem kopā radusies doma izveidot muzikālu programmu, kurā skanētu Gypsy jazz stila mūzika.

Franču dziesmas jeb šansona vēsture, kā zināms, aizsākusies tālajos viduslaikos. Dziesmas labprāt dziedāja gan karaļa galmā, gan parastā tauta uz ielām. Savukārt, pagājušā gadsimta 30. gados, kad uz mūzikas skatuves savu vietu iekaroja džezs, rumāņu izcelsmes ģitārists Django apvienoja abus žanrus un radās čigānu džeza stila mūzika jeb Gypsy jazz. Popularitāti tas iemantoja Francijā otrā pasaules kara laikā.

“Ļoti labprāt spēlējam šādu mūziku, tā mums visiem ir tuva sirdij, tāpēc arī dziesmas nāk viegli. Ceram, ka klausītāji un skatītāji to noteikti sajutīs,” tā mūziķi. 
Programmai dots nosaukums Le Chemin, jeb Ceļš.  Par jūtu mirkļa gaistošo burvību, par dienisķo, dramatisko, neizskaistināto dzīvi visapkārt, par ceļu, kas ejams gan kopā, gan katram savs.

Koncertprogramma veidota kā muzikāls  stāstu ceļojums, īpaši piedomājot par atmosfēru un vēstījuma noskaņu. Programmā iekļautas gan visiem zināmās franču dzismas: Le Champs elysee, La vie en rose, arī Karlas Bruni izpildītā Quelqu’un ma dit, dziesma no multfilmas Ratatoulee Le festin. Un, protams, Gypsy jazz.
Ieskats koncertprogrammā  “Le Chemin”:

https://www.youtube.com/watch?v=Mfs0EhClJCw

Koncerts notiks Mazmežotnes muižas pasākumu šķūnī - divās daļās, ar starpbrīdi.

Ieeja no plkst.17:30.

Ņemot vērā laika apstākļus, lūdzu atbilstoši apģērbties, lai būtu silti, jo pasākumu šķūnī nav apkure.

 

Pirms/pēc koncerta varēsiet izstaigāties pa plašo un izgaismoto muižas teritoriju, baudot vakara  gaismiņu romantiku.

Pasākumu šķūnī darbosies bufete, kur varēsiet iegādāties gan uzkodiņas, gan dzērienus.

Muižas restorānā varēsiet pirms/pēc koncerta rezervēt galdiņus un  pusdienot/vakariņot omulīgā vakara gaisotnē.

Jau laikus padomājot par burvīgas sestdienas pavadīšanu un nesteidzīga svētdienas rīta sagaidīšanu, muižas viesnīca piedāvā rezervēt mājīgas muižas senajā atmosfērā iekārtotas istabiņas.

Mēs jūs gaidīsim!

Uz tikšanos!

P.S. Ar koncerta biļetes iegādāšanos un savu klātbūtni koncerta laikā - neiebilstat, ka pasākuma laikā uzņemtais foto un video būs izmantots publicitātes nolūkiem, kā arī esiet informēti, ka pasākuma laikā būs ievēroti šā laika MK noteikumi pasākuma vietās. 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu