RAXTU RAXTI Latvijas svētku koncerts

Aicinām veikt biļešu pārreģistrāciju uz pārceltajiem Raxtu Raxti koncertiem, kas notiks:

28. augustā (pārcelts no 3. maija), plkst. 18:00 un plkst. 21:00 Cēsu koncertzālē

30. augustā (pārcelts no 2. maija), plkst. 18:00 Latgales vēstniecībā GORS

Koncerta apmeklētājiem, kuri biļetes iegādājušies Biļešu Paradīzes tīklā internetā, lūdzu apstipriniet savu dalību uz e-pastu: [email protected] un uz jūsu e-pastu tiks nosūtīta jauna biļete ar jauno koncerta norises datumu!

Apmeklētāji, kuri biļetes iegādājušies kādā no Biļešu Paradīzes kasēm,  biļetes ir jāmaina Gors kasēs vai jāsazinās ar GORS Informācijas centru, zvanot 64633303 vai Cēsu koncertzāles kasē tel. nr. 64119922. Tiem apmeklētājiem, kuriem nav iespējas atnākt uz vietas, attālinātās maiņas gadījumā jaunās biļetes varēs izņemt koncerta norises dienā.

*****

Muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” šopavasar klausītājiem gatavo īpašu svētku programmu, aicinot uz Latvijas svētku svinībām Cēsīs un Rēzeknē.

“Mums vienmēr bijis svarīgi savu mūziku atskaņot ne tikai klausītājiem Rīgā, bet rast iespēju nest savu vēstījumu cilvēkiem visā Latvijā. Mūsu centrālais notikums ir Latvijas svētku lielkoncerti 18. novembrī, kuros it īpaši svarīgi ir celt godā latvietību, latviešu valodu un kultūru. Šo īpašo sajūtu vēlamies radīt arī Latgales vēstniecībā “GORS” Rēzeknē un Cēsu koncertzālē, kur par godu valsts svētkiem maijā rīkosim svētku koncertus,” stāsta “Raxtu Raxti” mūziķe Kristīne Kārkle-Kalniņa.

“Raxtu Raxti” muzicē jau astoto gadu, kuru laikā grupas repertuārs veidojies no labi zināmām komponista Imanta Kalniņa dziesmām, pašu dalībnieku orģināldziesmām un tautas mūzikas aranžijām. Arī šoreiz būs iespēja baudīt un kopā izdziedāt populārākās dziesmas – “Rakstu rakstus”, “Man apnikusi”, “Apkal manu kumeliņu”, “Maijas dziesma”, dziesmas no pēdējā albuma “Vēstījums rakstos”, kā arī iepazīt pavisam jaunas kompozīcijas, kas jau drīzumā būs dzirdamas grupas jaunajā albumā.

Kā īpaša dāvana svētku koncertos Rēzeknē un Cēsīs tiks atskaņotas dziesmas, kas raksturīgas tikai konkrētam novadam, tādā veidā izceļot novada īpašo, tam raksturīgo skanējumu un valodu.

“Raxtu Raxti” ir šobrīd Latvijā un arī daudzviet pasaulē labi pazīstama latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kura mūzikā izmanto gan akadēmiskos, gan tradicionālos latviešu tautas mūzikas instrumentus, gan pasaules mūzikas etnoinstrumetus, radot īpašu un neatkārtojamu tikai sev raksturīgu skanējumu.

“Raxtu Raxti” pamatsastāvā muzicē:

Kristīne Kārkle-Kalniņa    balss, vijole, kokle

Marts Kristiāns Kalniņš    balss, klavieres, harmonium, oboja, stabules

Edgars Kārklis                        balss, akordeons, dūdas, stabules

Armands Treilihs                  basģitāra

Artis Orubs                              sitamie instrumenti

 
Nav gaidāmo pasākumu