Muižas salonmūzikas vakaru cikls “Satikšanās…” ar NAURI PUNTULI programmā Brigadieris

Koncertcikla “Satikšanās…” ceturtais koncerts nes nu jau mazliet aizmirstu vārdu – “Brigadieris”. Tas ir gan dziesmas nosaukums, gan muzikāla satikšanās ar Raimondu Paulu viņa jaunības dienu mūzikā. Sešdesmito gadu dziesmas no latviešu estrādes vēstures putekļiem klātā plaukta dienas gaismā ceļ Latvijas Nacionālās operas un baleta solists Nauris Puntulis.

Maestro Raimonda Paula agrīnajā mūzikā līdztekus tā laika estrādes mūzikas standartiem nozīmīgu lomu ieņem džezs un pāri visam strāvo vienkārša un tieša, nesamākslota sirsnība. Tas ir ar skanīgām un – šī vārda vislabākajā nozīmē – sentimentālām melodijām pilns laiks.

To klausoties, šķiet, mūzika ir kā aizķērusies “Piena muižās” sienās no vairākas desmitgades senas vēstures. Daudzi no programmas skaņdarbiem savulaik bija būtiska mūsu vecāku un vecvecāku ikdienas daļa, tajā var iepazīt un izbaudīt iepriekšējo paaudžu pārdzīvoto un piedzīvoto.

Projekta producents Jānis Kļaviņš saka: “Šo programmu lolojām vairāku gadu garumā. Man šķiet, ka Maestro agrīnās daiļrades posms ir pārāk maz iepazīts, vai pat nepelnīti aizmirsts. Mēs neesam vairījušies no dziesmām ar laikmetam raksturīgiem sociāliem tekstiem, un muzikālās vērtības pasvītro jaunās paaudzes džeza pianiste Marika Šaripo, pieredzējušais mūziķis Raimonds Macats (mutes ermoņikas, kontrabass) un, protams, solists – Nauris Puntulis.

Programma “Brigadieris” – tas ir ielūgums piedalīties sirsnīgā nesenās pagātnes mūzikas stāstā.

Koncerta sākums 4. aprīlī plkst. 19, ierašanās no plkst. 17.30. Pirms koncerta viesi laipni aicināti uz vīna glāzi, nelielām uzkodām un saviesīgām sarunām.

Koncerts norisināsies vienā daļā bez pārtraukuma, taču pēc koncerta iespēja uzkavēties ilgāk, nesteidzīgi baudot dzērienus vai uzkodas no muižas bāra dzīvās mūzikas pavadījumā.

Iepriekš piesakot, iespējams rezervēt arī galdiņu vakariņām Piena muižas “Rožu krodziņā” un nakšņošanas iespējas kādā no muižas mājīgajiem numuriņiem.

“Satikšanās…” – tas ir nosaukums Piena muižas aizsāktajam koncertu ciklam, kas reizi mēnesī muižas Godu zālē aicinās satikties īstus mūzikas baudītājus un gardēžus, lai pavērtu iespēju izbaudīt mūziku pavisam tuvu, pavisam privāti, pavisam tieši. Nevis plašās koncertzālēs, nevis simtiem cilvēku plašā auditorijā, bet tepat – sev tuvu un sajūtami. Tieši tāpēc saucam to par satikšanos – satikšanās mūzikā, satikšanās ar mākslinieku, satikšanās pašam ar sevi un savām domām. Kā patīkama satikšanās ar senu un ilgi neredzētu draugu – saruna, kas piepilda un uzlādē, kas dod gaismu un ticību, tā noņem maskas un ļauj būt šeit un tagad. Būt patiesiem. Tādi ir Muižas salonmūzikas vakari “Satikšanās…”.

 
Nav gaidāmo pasākumu