Andrejs Osokins / Ludvigam Van Bēthovenam

Koncertzālē ZINTA notiks šīs sezonas skaistākais pianista Andreja Osokina solokoncerts Dobelē. Tas būs Osokina veltījums savam iedvesmotājam, dvēseliski un mākslinieciski vistuvākajam komponistam un pianistam Ludvigam van Bēthovenam 250 gadu jubilejā.
Koncerta programmas koncepcijas kodols ir fantāzija, kā visbrīvākā, visstihiskākā un improvizatoriskākā mūzikas forma. Kā arka koncertu ieskaus Bēthovena mūža iedvesmas - Volfganga Amadeja Mocarta filigrānā, ēteriski smeldzīgā Fantāzija do minorā un Roberta Šūmaņa nepieradinātās dvēseles Fantāzija, kas tika veltīta Bēthovena pieminekļa tapšanai. Programmas centrā skanēs divas paša Bēthovena fantāzijas: vismazāk atskaņotā Fantāzija Op.77 un viena no visvairāk klausītākajām - «Sonata quasi una fantasia» jeb slavenā Mēnesnīcas sonāte. Īpaši koncertam tiek radīti jaundarbi, kas savu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos tieši Lielajā ģildē Andreja Osokina interpretācijā.

«Šogad manā koncertgrafikā ir ārkārtīgi dažādas programmas, burvīgas programmas, katra ar savu noskaņu un enerģiju. Taču Bēthovena mūzikai veltīto solokoncertu Rīgā es gaidu ar īpašu satraukumu un saviļņojumu. Kopā ar klausītājiem vērosim Bēthovena monumentālo personību un tās ietekmi uz visu turpmāko Eiropas mūzikas attīstību. Šis vakars būs pilnībā veltīts Bēthovena dižajam garam un, kas zina, varbūt viņš patiešām tur būs līdzās ar mums.» atklāj Andrejs Osokins

 

Biļešu cena 18,00 EUR

 
Nav gaidāmo pasākumu