Latvian Blues Band jubilejas koncerts

„Latvian Blues Band” aicina uz grupas 20 gadu jubilejas koncertu teātra namā “Jūras vārti”

„Latvian Blues Band” šobrīd aktīvi strādā pie jaunā studijas albuma, tādēļ jubilejas koncertos dzirdēsim gan klausītājiem jau zināmas un iemīļotas dziesmas, gan pavisam jaunas kompozīcijas no topošā albuma. Jubilejas koncerti būs īpaši arī ar to, ka grupa uzstāsies paplašinātā sastāvā ar ģitāristu Jāni Kalniņu, saksofonistu Kristapu Lubovu un trombonisti Lauru Rozenbergu.

Tāpat šobrīd norit arī darbs pie nākamā gada „R&B Blues Festival” plānošanas, un grupai ir lieli mērķi nākotnē. Domājot  par jau sasniegto šajos 20 gados, „Latvian Blues Band” līderis Jānis Bukovskis atzīst, ka grupa it nemaz negrasās apstāties arī turpmāk. „Šo gadu laikā esam izdevuši 6 CD un 1 DVD. Esam daudz spēlējuši koncertos gan tepat, Latvijā, gan arī paplašinājuši iespējas un pilnveidojuši sevi, dodoties ārvalstu koncerttūrēs. Tie ir mūsu mērķi, kas nu jau kļuvuši arī par panākumiem – apgūt plašāku mūzikas tirgu, gūt atzinību ārvalstīs un veidot dažādus sadarbības projektus. ASV, Kanāda, Lietuva, Igaunija, Polija, Krievija, Baltkrievija, Vācija, Šveice, Austrija, Nīderlande, Luksemburga, Horvātija, Itālija, Spānija, Grieķija, Dānija, Norvēģija, Uzbekistāna un Ēģipte – tās ir valstis, kurās esam aktīvi koncertējuši šo gadu laikā.”

Koncertu sarakstā iekļauts arī jau minētais „R&B Blues Festival”, kas šogad klausītājus priecēja jau trešo reizi, Ropažu parku pieskandinot ar blūzu, R&B un soulmūziku. Šo starptautisko festivālu unikālu padara vien fakts, ka tas ir vienīgais šāda veida mūzikas festivāls Latvijā, par ko, saprotams, lepojas arī organizatori „Latvian Blues Band”. Kā atzīst grupas pārstāvji, ir prieks un lepnums, ka šis festivāls pulcē māksliniekus no visām pasaules malām : Austrālijas, ASV, Beļģijas, Polijas, Igaunijas, Dānijas, Vācijas, ASV, Nigērijas un Dienvidāfrikas. Festivāla organizēšanai tiek pievērsta sevišķa uzmanība, un katru gadu rūpīgi tiek plānots, ar ko vēl pārsteigt klausītājus un kā pilnveidot pasākuma programmu. Iepriecinošs ir fakts, ka interese par blūzu un soulmūziku arvien pieaug, tādēļ arī grupas pārstāvjiem ir patīkams izaicinājums katru gaidu aicināt arvien jaunus izpildītājus uz Latviju. Arī grupas 20 gadu jubilejas gads nebūs izņēmums – „R&B Blues Festival” arī nākamgad būs vieta, kur sastopas šāda veida mūzikas cienītāji.

Grupa vienmēr ir atvērta jaunām idejām, tādēļ, kā paziņojuši „Latvian Blues Band” pārstāvji Jānis Bukovskis un Rolands Saulietis, jubilejas gadā labas mūzikas cienītājiem, iespējams, tiks sarūpēts vēl viens patīkams pārsteigums. Par to, ko tieši varam sagaidīt, pagaidām tiek saglabāta intriga, taču , kā atzīst Jānis ar Rolandu, šobrīd tiek darīts viss, lai klausītājus nākotnē priecētu ar vēl vienu lielu un nopietnu projektu.

 
Nav gaidāmo pasākumu