VEF JAZZ CLUB | Iris Bergcrantz Quintet (Zviedrija)

Īrisas Bergkrancas kvintets ir unikāls ģimenes ansamblis, kurā tētis Anders Bergkrancs spēlē trompeti, mamma Anna- Lēna Lorina taustiņinstrumentus un viņu jaunākā meita Īrisa ir vokāliste. Viņi spēlē kopā kopš Īrisas ļoti agras bērnības. Kad Īrisa bija gatava veidot savu kvintetu, viņa, protams, uzaicināja tajā spēlēt savus vecākus, Johanu Kolsutu (Johan Kolsut, sitaminstrumenti) un arī savu dzīvesbiedru Andersu Fjeldstedu (Anders Fjeldsted, bass). Kopš tā laika grupa koncertējusi prestižos džeza mūzikas festivālos Zviedrijā, Vācijā, Dānijā, Čehijā, Polijā, Igaunijā un ASV.

Grupas trompetists Anderss Bergkrancs (Anders Bergcrantz) tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu labākajiem trompetistiem pasaulē. Viņš muzicējis kopā ar tādiem meistariem kā Mike Brecker, John Scofield un Mike Stern (Slavenās The Miles Davis Band grupas dalībnieki), Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Norrlandsoperan, McCoy Tyner, Lee Konitz, Adam Nussbaum, The Dublin Radio Symphony Orchestra, Norwegian Broadcasting Symphony Orchestra, Dave Liebman’s QUEST, Richie Beirach Quintet, Billy Harper, Victor Lewis, Monica Zetterlund, Billy Hart un daudziem citiem.

 Mūzikas kritiķi raksta:

“Īrisa Bergkranca ir vokāla akrobāte. Viņas dziedāšana liek acīm raudāt no prieka ..." - Björn G Stenberg.

“Jaunā zviedru džeza sensācija” - Bengt Eriksson.

“Ja jums šķiet, ka esat dzirdējis visu, ko mūzika spēj sniegt, tad saprotat, ka jaunā vokāliste un komponiste Īrisa Bergkranca jums paver jaunu vokālā džeza dimensiju. Īrisas mūzikai piemīt atbruņojošs valdzinājums, kas piepilda klausītāju ar brīnuma sajūtu, jo viņas balss viegli ceļo starp realitāti un fantastiku” - OJ, Jörgen Östberg.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=9ukLOUA7BzE

----------------

Uz šo koncertu ir derīgas biļetes, kas iegādātas uz koncertu, kas bija plānots 07.04.2020. un 06.10.2020, un tika pārcelts sakarā ar COVID-19.

Ņemot vērā valstī pastāvošos epidemioloģiskās drošības nosacījumus, koncerta apmeklējumam būs nepieciešams uzrādīt sadarbspējīgu COVID 19 sertifikātu, kas apliecina COVID 19 vakcinēšanās vai pārslimošanas faktu. 

Klausītāji, kuriem nav COVID 19 sertifikāta, kas apliecina COVID 19 vakcinēšanās vai pārslimošanas faktu, ir aicināti iepriekš iegādātās biļetes nodot Biļešu paradīzes kasēs, saņemot atpakaļ naudu.

Koncertā darbosies bufete.

 
Nav gaidāmo pasākumu