Dakotai 22, Edvīnam Zariņam 65, Dzeltenajiem aizkariem 40 / jubilejas koncerts

2020.gada pavasarī izskanēs grupas “Dakota” līdera Edvīna Zariņa 65 gadu jubilejas koncerti. Koncertos  skanēs gan vecās un labi zināmās dziesmas, gan jauni skaņdarbi no topošā albuma. “Ar tām jubilejām ir tā dīvaini. Piemēram, vai esat ievērojuši, ka “Dakotai” šogad būs 22 gadi? Man patīk šādi cipari, kas vienādi lasāmi no abiem galiem -, tāda īsta pilngadība, bet dziesmai “Dzeltenie aizkar” apaļi 40” smej Edvīns Zariņš.

 

Mūziķis dzimis Rīgā, mācījies Rīgas 1. bērnu mūzikas skolā, bet, kā jau visi puikas, aizrāvies arī ar hokeju, futbolu un cīņas sportu. Edvīns ģitāru sāka spēlēt vispirms skolas ansamblī, tad mācības skolā pārtrauca, strādāja rūpnīcā un spēlēja ģitāru Gunāra Freidenfelda vadītajā Tramvaju un trolejbusu pārvaldes (TTP) kluba ansamblī (neoficiāli sauktu par „Prauliem”), viņš uzstājās 1972.gada festivālā „Liepājas dzintars”. Neilgu laiku muzicēja kopā Kasparu Dimiteru un Ivaru Godmani, pamatā atskaņojot grupas „Creedence Clearwater Revival” dziesmas.

Pēc dienesta armijā E. Zariņš pievienojās Bauskas kultūras nama ansamblim, kas 1979.gadā Skaistkalnes zaļumballē pirmo reizi uzstājās ar nosaukumu „Dālderi”. Grupa veiksmīgi uzstājās leģendārajā Alda Ermanbrika LTV raidījumā “Varavīksne”, kļuva populāra ar dziesmu „Dzeltenie aizkari”, kas 1981. gadā piedalījās “Mikrofona” aptaujā. 1982.gadā “Dālderi” aranžēja un ieskaņoja dziesmas Raimonda Paula un Jāņa Petera izrādei “Nāc pie puikām” (“Verakoko”, “Anno Domini”, “Nepareizā dziesma” u.c.) Šogad grupai "Dālderi" 40 gadu jubileja, kavējoties atmiņās, šajā koncertprogrammā tiks iekļautas grupas skaistākās dziesmas. 

Pašlaik grupā “Dakota” muzicē dziedātājs, ģitārists un dziesmu autors Edvīns Zariņš (balss, ģitāra), Raitis Keišs (balss, basģitāra), Ilvars Manfelds (sitamie instrumenti), Gatis Ivans (piebalss, ģitāra), Artūrs Palkevičs (taustiņinstrumenti, piebalss) un Vīgants Murelis (ģitāra).

 
Nav gaidāmo pasākumu