Tango ritmos. Koncertcikls Iegleznoti mūzikā

Sākot ar 2020. gada janvāri, mākslas galerijā “Romas dārzs”, Liepājā, tiks aizsākta jauna muzikālā tradīcija, veidojot koncertciklu “Iegleznoti mūzikā”.

Cikla ietvarā notiks trīs dažāda rakstura koncerti, kuru programmas tiks veidotas world music stilistikā. Tā būs ceļošana pa dažādiem muzikālajiem virzieniem un vienlaikus rotaļa, kas valdzina ar svešo, neiepazīto, eksotisko, bet intuitīvi muzikāli atpazīstamo un atminamo.

Koncertcikla “Iegleznoti mūzikā” otrais koncerts notiks 2020. gada 16. jūlijā, piedāvājot programmu “Tango ritmos”, kas norisināsies pašā Liepājas pilsētas sirdī un arhitekta M.P. Berči celtās viesnīcas Roma ēkas iekšpagalmā. Programmā dzirdēsim pasaules tango klasikas zelta griestus viskrāšņāko šīs dejas un mūzikas opusu atspoguļojumā. Tostarp, Astora Pjacollas - “Oblivion”, “Libertango”, “Cafe 1930” un citu autoru intonācijās.

Koncerta mūziķu sastāvā sastapsim sevi jau pierādījušos Liepājas jaunos mūziķus – Jāni Ivuškānu, Anniju Endiju Kolertu, Mārtiņu Zālīti, Ritvaru Garozu, Saniju Bondaru, kuriem, muzikāli apvienojoties un veidojot programmas, izveidojusies sava “muzikālā seja”, tai ietverot gan džeza mūzikas iezīmes ar neatņemamām improvizācijām, gan akadēmiskās mūzikas kanonus. Koncerta solists - akordeonists Savva Zihs.

Mūziķu sastāvs koncertā “Tango ritmos”:

Savva Zihs / akordeons

Jānis Ivuškāns / trompete
Mārtiņš Zālīte / kontrabass
Ritvars Garoza / taustiņinstrumenti
Sanijs Bondars / perkusijas

SAVVA ZIHS –  spožs jaunās paaudzes akordeonists. Vairāku starptautisku konkursu laureāts brīvi jūtas dažādos žanros, jo sevišķi tango mūzikā, kā arī tautas mūzikā. Viņa interešu lokā ir arī baroka mūzika un akordeona skanējuma iespēju paplašināšana saspēlē ar citiem instrumentiem.

 

Uz tikšanos koncertciklā “Iegleznoti mūzikā”!

Pasākumu norisi atbalsta: Liepājas Kultūras pārvalde
Informatīvais atbalstītājs: Rietumu Radio

 
Nav gaidāmo pasākumu