Kvartets PERPETUUM RITMICO koncertprogrammā /Klasikas meistardarbi sitaminstrumentiem/. Starptautiskais Ziemas mūzikas festivāls

18.janvārī plkst.19.00 aicinām uz kvarteta "PERPETUUM RITMICO" koncertprogrammu "Klasikas meistardarbi sitaminstrumentiem" Valmieras Kultūras centrā. Koncerts notiks Starptautiskā Ziemas mūzikas festivāla "Gadsimti spēlējas" ietvaros.

"PERPETUUM RITMICO" sastāvā muzicē Guntars Freibergs, Elvijs Endelis, Ernests Mediņš un Mikus Bāliņš.

2014.gadā dibinātais "PERPETUM RITMICO" ir vienīgais pastāvīgi koncertējošais sitaminstrumentu ansamblis Latvijā. Visi ansambļa mūziķi ir koncertējoši situminstrumentālisti, kas savu meistarību kaldinājuši kā Latvijā, tā ārzemēs. Savos priekšnesumos "PERPETUUM RITMICO" izmanto ļoti dažādas stilistiskās iezīmes, sākot no tautas mūzikas un dažādu populārās mūzikas stilu ietekmes līdz pat avangardam...Būtisks te ir arīdzan ārkārtīgi plašais pielietoto sitaminstrumentu klāsts, kas klausītājus ieved bezgalīgā skaņu, tembru un noskaņu pasaulē, kamdēļ katrs, kurš atvērts jauniem muzikāliem piedzīvojumiem, var tikt pārsteigts un aizrauts ceļojumā uz unikālu mūzikas skaņu dimensiju. "PERPETUUM RITMICO" jaunā koncertprogramma ir ilgi lolots mūziķu sapnis izzināt un iztēloties, kā varētu būt skanējusi pirms vairākiem gadsimtiem rakstītā klasikas dižgaru mūzika, ja tolaik jau būtu bijuši pieejami tik attīstīti sitaminstrumenti kā mūsdienās. Jaunās krāsās izgaismojas labi zināmi skaņdarbi, tostarp Bēthovena "Mēnesnīcas sonāte" un Vivaldi "Gadalaiki", arī Rimska-Korsakova "Kamenes lidojums" un lappuses no Šopēna, Mocarta, Sensāna un daudzu citu skaņražu opusiem.

Koncertprogrammā: Antonio Vivaldi, Volfgangs Amadejs Mocarts, Kamils Sensāns, Ludvigs van Bēthovens, Nikolajs Rimskis-Korsakovs, Klods Debisī un Frideriks Šopēns.

Biļetes: EUR 7-12.

 
Nav gaidāmo pasākumu