ELISO VIRSALADZE, klavieres

Leģendārā pianiste Eliso Virsaladze sniegs solokoncertu un meistarklases Rīgā!

1.decembrī, svētdien, Lielajā ģildē plkst 18.00, ar vienīgo koncertu Latvijā, 

uzstāsies pasaules slavenā pianiste Eliso Virsaladze. 

2. un 3.decembrī no 10:00 līdz 13:00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā Ērģeļu zālē, notiks bezmaksas meistarklases.

Pēc 30 gadu pārtraukuma, Rīga atkal dzirdēs izcilās pianistes Eliso Virsaladzes harizmātisko un spēcīgo sniegumu.

Programmā:

P.Čaikovskis - Gadalaiki op.37 b

R.Šūmanis - Novelete op.21 N 8, Fantāzija op.17

S.Prokofjevs - 5 Sarkasmi op.17, Tokāta op.11

Eliso Virsaladze uzauga Tbilisi, kur viņas pirmā skolotāja bija viņas vecmāmiņa - profesore Anastasija Virsaladze, pie kuras mācijās tādi izcili pianisti kā Ļevs Vlasenko, Dmitrijs Baškirovs un citi. Pianiste pilnveidoja savu meistarību P.Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijā pie profesora Heinriha Neihauza un Jakova Zaka. E.Virsaladze ir dziļu klavierspēles tradīciju mantotāja un turpinātāja, jau vairāk kā 50 gadus nododot zināšanas saviem skolniekiem Maskavas konservatorijā un arī citur pasaulē. Viņa ir kļuvusi par P.Čaikovska konkursa laureāti Maskavā (1962) un uzvarējusi R.Šūmaņa konkursā Cvikau (1966). Kopš 1967. gada pianiste pasniedz Maskavas konservatorijā, no 1995.gada līdz 2011. gadam pasniedza Minhenes Mūzikas un Mākslas Universtiātē Vācijā. Viņas studentu vidū ir daudzi starptautisku konkursu laureāti: B. Berezovskis, A. Volodins, J.Kacnelsons, D.Šiškins u.c. Pirmā pianiste, kura Padomju Savienībā nospēlēja visus V.A.Mocarta klavierkoncertus. Viņas V.A.Mocarta un R.Šūmaņa interpretācijas ir kļuvušas par etalonu. Kopš 1966. gada Eliso Virsaladze sniedz neskaitāmus koncertus, kā arī uzstājas ar starptautiski atzītiem orķestriem J. Svetlanova, K. Kondrašina, R. Mutti, J. Temirkanova, K. Sanderlinga, u.c. vadībā. Pianistes repertuārā nozīmīgu vietu ieņem arī kamermūzika; partneru vidū ir čelliste Natālija Gūtmane, Borodina un Taņejeva kvarteti u.c. Piedalās starptautiski prestižos konkursos žūrijas sastāvā. Daudzi no viņas izpildījuma šedevriem ir ierakstīti un bieži skan pasaules labāko klasisko radio un televīzijas kanālu ēterā.
S. Rustaveli Gruzijas PSR Valsts prēmijas laureāte (1983). PSRS Tautas skatuves mākslinieks (1989). Krievijas Federācijas Valsts balvas laureāte (2000). Krievijas Mākslas akadēmijas Goda loceklis (2017).

Vairāk informācija: https://www.facebook.com/Impresario-Baltica-1563179530577823/

 
Nav gaidāmo pasākumu