ARDIEVAS IEROČIEM

Ernests Hemingvejs

ARDIEVAS IEROČIEM

Drāma 2 daļās

Režisors – Varis Brasla

Scenogrāfs – Valters Kristbergs

Kostīmu māksliniece – Ieva Veita

Komponists – Emīls Zilberts

Lomās: Elīna Hanzena vai Diāna Krista Stafecka, Rihards Jakovels, Aigars Apinis, Anna Nele Āboliņa, Kārlis Freimanis, Eduards Johansons, Januss Johansons, Vizma Kalme, Tālivaldis Lasmanis, Juris Laviņš, Mārtiņš Liepa vai Ingus Kniploks, Arnolds Osis, Skaidrīte Putniņa, Inese Ramute, Rihards Rudāks, Uldis Sniķers

Pirmizrāde: 2019. gada 29. novembris

Ir 1917. gads. Frederika Henrija pelēko piefrontes ikdienu kliedē iepazīšanās ar medicīnas māsu Ketrinu Bārkliju. Sākumā abu attiecības ir paviršas, viņš iztēlojas sevi par varoni, kurš uzsācis kārtējo mīlas intrigu. Taču drīz vien viss mainās. Frederiks tiek smagi ievainots, viņu evakuē uz frontes aizmuguri Milānas hospitālī, kur viņam ir ilgstoši jāārstējas. Pie ievainotā leitnanta atkal ierodas Ketrina un… mīlestība.

Romānu “Ardievas ieročiem”, vēstījumu par mīlestību kara laikā, kas amerikāņu ievērojamākajam rakstniekam Ernestam Hemingvejam (1899-1961) sagādāja pasaules slavu, viņš sarakstīja 1929. gadā jau kā nobriedis, trīsdesmit gadus vecs vīrietis ar bagātu mīlestības pieredzi. Romānā akcentētā medicīnas māsas Ketrinas neizmērojamā uzticība jaunajam leitnantam bija mīlestība, par kādu rakstnieks sapņoja kā par ideālu – tīru un nesaduļķotu.

Šī ir Ernesta Hemingveja visautobiogrāfiskākā un personiskākā grāmata, kas stāsta par pirmo piedzīvoto karu viņa dzīvē un pirmo mīlestību, jūtām, kas atstāja pēdas visā viņa turpmākajā dzīvē un daiļradē.

 
Nav gaidāmo pasākumu