Brodska kvartets. Bēthovens un Šostakovičs

Kamerzāles sērija PERSONĪGI

Brodska kvartets ir britu stīgu kvartets, kurš nosaukts slavenā krievu vijolnieka Ādolfa Brodska vārdā (1851 - 1929). Savas 47 gadu ilgās un spožās darbības laikā grupa ir atskaņojusi neskaitāmus klasiskās mūzikas dižgaru radītos kvartetus - Šūbertu, Bēthovenu, Čaikovski, Šostakoviču un citus, kā arī sadarbojušies ar tādiem popmūziķiem kā Bjorka un Pols Makartnijs. Kopš 1972. gada Brodska stīgu kvartets (Brodsky Quartet) ir sniedzis vairāk nekā 3000 koncertus uz pasaules lielākajām skatuvēm un ir izdevis vairāk nekā 60 mūzikas ierakstus. Dabiska zinātkāre un negausīga vēlme izzināt virzījusi grupu pa dažādiem mākslinieciskajiem ceļiem un nodrošinājusi gan pasaules slavu uz starptautiskās kamermūzikas skatuves, gan ļāvusi attīstīt bagātīgu muzikālo programmu. Viņu repertuārā ir daudzi klasiskās mūzikas dārgakmeņi, un kontā - neskaitāmi starptautiski apbalvojumi, tai skaitā prestižās Francijas balvas - Diapason D'Or un CHOC du Monde de la Musique. Ietekmīgākais skotu kritiķis Maikls Tameltijs (Michael Tumelty) par viņiem teicis: “Brodska kvartets nav tikai lieliska grupa. Viņi ir fenomens!”

Liepājā Brodska kvartets atklās koncertu sērijas “Personīgi” pavasara sezonu, klausītājiem piedāvājot izmeklētu programmu. Koncerta pirmajā daļā dzirdēsim Ludviga van Bēthovena Lielo fūgu, kas nereti tiek dēvēta par vienu no Bēthovena augstākajiem sniegumiem, bet turpinājumā - angļu klasiķa Bendžamina Britena pēdējais instrumentālais darbs - Trešais stīgu kvartets. Koncerta otrajā daļā - izcilākā 20. gadsimta simfoniķa Dmitrija Šostakoviča Trešais stīgu kvartets. 

Programmā:

  1. daļā

Ludvigs van Bēthovens - Lielā fūga

Bendžamins Britens - Trešais stīgu kvartets

  1. daļā

Dmitrijs Šostakovičs - Trešais stīgu kvartets 

Biļetes:  sākot no 12,00 eiro. Pasākumam tuvojoties biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam pasākumā var netikt ielaisti.

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

 NB. Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

 Koncerts ietverts kamerzāles koncertsērijas “Personīgi” pavasara abonementā. Abonements uz visiem četriem “Personīgi” koncertiem pieejams par īpaši draudzīgu cenu - 35 eiro. 

 Kamerzāles koncertsērijas “Personīgi” pavasara abonementa koncerti: 

  • 26.01. Brodska kvartets. Bēthovens un Šostakovičs;
  • 23.02. Pianisma jaunā zvaigzne Daumants Liepiņš;
  • 05.04. Bahs. Grūvs. Saksofoni;
  • 10.05. Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets.

Norises vieta: Kamerzāle

Organizē: Lielais dzintars

Cienījamie koncertzāles “Lielais dzintars” apmeklētāji!

Lūdzam ievērot SIA “Lielais Dzintars” noteikumus, lai kultūras pasākuma baudīšana būtu patīkama ikvienam apmeklētājam.

Koncertzāle “Lielais dzintars” apmeklētājus gaida jau stundu pirms pasākuma sākuma. 

Biļetes uz koncertzāles pasākumiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam, ievērojot, ka uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam  var netikt ielaisti. Vecāki (pavadošās personas) ar bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem lūgti iegādāties biļetes zāles izejas durvju tuvumā, lai gadījumā, ja bērnam pasākuma laikā nepieciešams atstāt pasākuma zāli, to varētu izdarīt pēc iespējas nemanāmāk, netraucējot citus pasākuma apmeklētājus.

Apmeklētājiem ratiņkrēslos nodrošinām vietas parterā. Biļetes iespējams iegādāties elektroniski, izvēloties “IEEJAS BIĻETE” - “ieejas biļete ratiņkrēslam” vai arī jebkurā “Biļešu paradīzes” kasē. Vairāk informācijas par biļešu rezervāciju variet saņemt koncertzāles informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, e-pastu [email protected]. Ierodoties uz pasākumu, lūdzam vērsties Informācijas centrā, kura personāls palīdzēs nokļūt līdz sēdvietā. Ēkā ierīkots panorāmas lifts, lai apmeklētāji ar kustību traucējumiem varētu nokļūt nepieciešamajā ēkas stāvā.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana, sākoties pasākumam, ieeja zālē tiek pārtraukta. 

Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru koncertzālē un pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš saņemot SIA “Lielais Dzintars” atļauju.

Pasākuma laikā var tikt veikta arī filmēšana un fotografēšana no SIA “Lielais dzintars”, pasākuma rīkotāja, pasākumu mākslinieku un citu tam pilnvaroto personu puses. Iegādājoties biļeti uz pasākumu un / vai apmeklējot koncertzāli “Lielais dzintars”, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos, visas tiesības uz šādu materiālu un tā izmantošanu pieder SIA “Lielais Dzintars” vai attiecīgi pilnvarotajai trešajai personai, šādu materiālu (izņemot SIA “Lielais Dzintars” pastāvīgajā video novērošanā fiksēto un apsardzes nofilmēto materiālu) SIA “Lielais Dzintars”, pasākuma rīkotājs vai attiecīgi pilnvarotā trešā persona var izmantot pēc saviem ieskatiem visā pasaulē jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, kā arī komerciālos nolūkos, piemēram, DVD izdošanā, bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijām par iepriekš minēto apmeklētājam.

 
Nav gaidāmo pasākumu