Bahs. Grūvs. Saksofoni

Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu par ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” ir pārcēlusi visus plānotos pasākumus laika posmā no 13. marta līdz 14. aprīlim.

Koncerts “Bahs. Grūvs. Saksofoni”, kas tika paredzēts 5.04. 2020 plkst. 15.00 tiek pārcelts uz 13. jūniju plkst. 18.00   

Klausītājiem, kas jau nopirkuši biļetes uz koncertu 5. aprīlī, ir iespēja ar šīm pašām biļetēm apmeklēt koncertu 13. jūnijā. Biļetes nav jāapmaina – tās būs derīgas jūlija koncertā, saglabājot esošās sēdvietas.

Koncertprogrammā "Bahs. Grūvs. Saksofoni" pieredzes bagātais Rīgas Saksofonu kvartets satiekas ar sitaminstrumentālistu Guntaru Freibergu, vienu no spilgtākajiem jaunās paaudzes latviešu mūziķiem, kurš vairākkārt nominēts arī Lielajai mūzikas balvai. Zīmīgi, ka Latvijā šāds sastāvs uz vienas skatuves saspēlējas pirmoreiz - četru saksofonu pilnskanību papildina dažnedažādu sitaminstrumentu, tostarp marimbas, bungu un vibrfona tembri. Daudzveidīgs ir arī mūziķu izvēlētais repertuārs - no Johana Sebastiana Baha "Angļu svītas" pārlikuma šim neierastajam ansamblim līdz 20. gadsimta avangarda meistara Jaņņa Ksenaka leģendārajam sitaminstrumentu opusam Rebonds B, ieskanas arī džeziskas noskaņas un atsauces uz dažādu tautu mūziku, un lielā intriga ir Edgara Mākena un Uģa Prauliņa jaundarbi! Edgars Mākens popularitāti guvis kā latviešu alternatīvo grupu "Gaujarts" un "Manta" mūziķis un dziesmu autors ar bagātīgu pieredzi arī teātra mūzikas žanrā, pēdējos gados  viņš pievērsies arī akadēmiskajai mūzikai un studē kompozīciju JVLMA. Savukārt Uģis Prauliņš pazīstams kā talantīgs komponists, kurš spēlējis dažādos sastāvos no leģendārajiem septiņdesmitajiem gadiem - progresīvā roka vienībās “Salve”, “Vecās Mājas”, studentu folkloras grupā “Bizīteri”, piedalījies post-folkloras grupas „Iļģi“ ierakstos un koncertos. Par savu skaņdarbu “The Nightingale” saņēmis “Grammy” balvas nomināciju.

Raksturīgi kamerzāles koncertsērijai “Personīgi” – pēc koncerta būs iespēja tikties ar mūziķiem, lai pie koncertsērijas atbalstītāja „Andrito Kafijas Grauzdētava” sarūpētās kafijas tases baudītu sarunas neformālā gaisotnē. 

Programmā: Johans Sebastians Bahs, Jannis Ksenakis, Edgars Mākens, Uģis Paruliņš, Giljermo Lago u.c.

Video: https://youtu.be/uogGTSk0xNU

Biļetes:  sākot no 10,00 eiro. Pasākumam tuvojoties biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam pasākumā var netikt ielaisti.

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

 NB. Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

 Koncerts ietverts kamerzāles koncertsērijas “Personīgi” pavasara abonementā.

 Kamerzāles koncertsērijas “Personīgi” pavasara abonementa koncerti: 

  • 26.01. Brodska kvartets. Bēthovens un Šostakovičs;
  • 23.02. Pianisma jaunā zvaigzne Daumants Liepiņš;
  • 05.04. Bahs. Grūvs. Saksofoni; Pārcelts uz 13. jūniju plkst. 18.00  
  • 10.05. Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets.

Norises vieta: Kamerzāle

Organizē: Lielais dzintars

Cienījamie koncertzāles “Lielais dzintars” apmeklētāji!

Lūdzam ievērot SIA “Lielais Dzintars” noteikumus, lai kultūras pasākuma baudīšana būtu patīkama ikvienam apmeklētājam.

Koncertzāle “Lielais dzintars” apmeklētājus gaida jau stundu pirms pasākuma sākuma. 

Biļetes uz koncertzāles pasākumiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam, ievērojot, ka uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam  var netikt ielaisti. Vecāki (pavadošās personas) ar bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem lūgti iegādāties biļetes zāles izejas durvju tuvumā, lai gadījumā, ja bērnam pasākuma laikā nepieciešams atstāt pasākuma zāli, to varētu izdarīt pēc iespējas nemanāmāk, netraucējot citus pasākuma apmeklētājus.

Apmeklētājiem ratiņkrēslos nodrošinām vietas parterā. Biļetes iespējams iegādāties elektroniski, izvēloties “IEEJAS BIĻETE” - “ieejas biļete ratiņkrēslam” vai arī jebkurā “Biļešu paradīzes” kasē. Vairāk informācijas par biļešu rezervāciju variet saņemt koncertzāles informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, e-pastu [email protected]. Ierodoties uz pasākumu, lūdzam vērsties Informācijas centrā, kura personāls palīdzēs nokļūt līdz sēdvietā. Ēkā ierīkots panorāmas lifts, lai apmeklētāji ar kustību traucējumiem varētu nokļūt nepieciešamajā ēkas stāvā.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana, sākoties pasākumam, ieeja zālē tiek pārtraukta. 

Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru koncertzālē un pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš saņemot SIA “Lielais Dzintars” atļauju.

Pasākuma laikā var tikt veikta arī filmēšana un fotografēšana no SIA “Lielais dzintars”, pasākuma rīkotāja, pasākumu mākslinieku un citu tam pilnvaroto personu puses. Iegādājoties biļeti uz pasākumu un / vai apmeklējot koncertzāli “Lielais dzintars”, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos, visas tiesības uz šādu materiālu un tā izmantošanu pieder SIA “Lielais Dzintars” vai attiecīgi pilnvarotajai trešajai personai, šādu materiālu (izņemot SIA “Lielais Dzintars” pastāvīgajā video novērošanā fiksēto un apsardzes nofilmēto materiālu) SIA “Lielais Dzintars”, pasākuma rīkotājs vai attiecīgi pilnvarotā trešā persona var izmantot pēc saviem ieskatiem visā pasaulē jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, kā arī komerciālos nolūkos, piemēram, DVD izdošanā, bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijām par iepriekš minēto apmeklētājam.

 
Nav gaidāmo pasākumu