GOGOĻA MIRUŠĀS DVĒSELES (Viesizrāde no Sanktpēterburgas)

Sanktpēterburgas dramatiskā teātra „Na Vasiļjevskom” viesizrāde

Pēc Nikolaja Gogoļa poēmas motīviem
GOGOĻA MIRUŠĀS DVĒSELES

16+
Krievu valodā
3 stundas, divos cēlienos
Pirmizrāde 2019. gada 6. aprīlī


Režisors: Deniss Husnijarovs
Dramaturģe: Asja Vološina
Scenogrāfs: Aleksandrs Mohovs
Kostīmu māksliniece: Marija Lukka
Komponists: Vitālijs Istomins
Horeogrāfe: Tatjana Bezmenova
Video: Nataļja Naumova

N. Gogoļa izcilā grāmata – tā ir krievu dzīves atslēgas kods. Čičikova, Maņilova, Korobočkas, Nozdreva, Sobakeviča, Pļuškina un daudzos citos tēlos ir apkopoti vispārināti krievu tautas raksturu tipi.
Režisors Deniss Husnijarovs: „Asjas Vološinas dramatizējumā Čičikovs nosaukts par Odiseju, kas sniedz viņa klejojumiem atsauci uz episkiem un mitoloģiskiem varoņiem, kuri ceļoja pa aizkapa valstību. Saasinot Gogoļa radīto situāciju līdz absurdam, mēs tomēr meklēsim šajos varoņos cilvēcisko. Tie būs dzīvi cilvēki, dvēseles, kuras iestingušas uz dzīvības un nāves robežas. Tomēr izrādes tonalitāte nebūs drūma.”
Asja Vološina ir kļuvusi par vienu no atpazīstamākajiem Krievijas dramaturgiem. Viņas lugas tiek iestudētas visas valsts teritorijā un ārpus tās robežām. Traģiska pasaules uztvere, kas caurvij Vološinas tekstus, pievērš ievērojamāko Krievijas režisoru uzmanību.
Iestudējumā piedalās: Tatjana Maļagina, Artjoms Cipins, Ilona Brodskaja, Anna Koroļova, Dāvids Brodskis, Vladimirs Postnikovs, Ņikita Čekanovs, Anna Zaharova, Marija Ščekaturova, Kirils Tarasovs, Bulats Šamsutdinovs.

 
Nav gaidāmo pasākumu