Mocarts un poļu klasiķi

 

Volfganga Amadeja Mocarta klavieru kvartets tiek dēvēts par kamermūzikas augstāko virsotni. Liepājā šo virsotni dzirdēsim slavenā poļu baroka ansamblis Arte dei Suonatori Piano Quartet izpildījumā. Turklāt skaņdarbs tiks atskaņots uz vēsturiskām, Mocarta dzimtajā pilsētā Zalcburgā darinātām klavierēm, kas īpaši šim vakaram atvestas no Polijas. Unikālais instruments ir Vīnes klasicisma skolas izcilā klaviermeistara Mikaela Rozenberga (Michael Rosenberger) 1805. gadā darinātā instrumenta kopija. Oriģināls tika plaši izmantots tā laika Austrijas salonos un aristokrātu mājās.

Koncerta pirmajā daļā ar rūpīgi izmeklētiem poļu klasiķu kamermūzikas skaņdarbiem kvartets Liepājas koncertzālē atdzīvinās noskaņu, kāda 19. gadsimtā valdīja turīgo Varšavas iedzīvotāju namos. Aicinot ceļot laikā un telpā, kvartets koncertu atklās ar ievērojamā poļu komponista un skolotāja Jozefa Elsnera skaņdarbu. Turpinājumā - kompozīcija, ko radījusi viena no pirmajām pianistēm sievietēm Marja Šimanovska, un komponista Francišeka Lesela skaņdarbs. Savu kulmināciju koncerts sasniegs ar Mocarta kamermūzikas pērli - klavieru kvartetu solminorā.

Arte dei Suonatori Piano Quartet ir baroka mūzikas pasaulē labi zināmā orķestra Arte dei Suonatori kamersastāvs. Orķestris ir dibināts 1993. gadā un ir kļuvis par vienu no atpazīsamākajiem Polijas ansambļiem uz starptautiskajām skatuvēm. Viņu repertuāru veido ap 700 skaņdarbu, lielākoties no 17. un 18. gadsimta. Arte dei Suonatori mūziku ir ierakstījušas daudzas prestižas ierakstu kompānijas, un viņi ir vairāku starptautisku balvu laureāti, tai skaitā britu galvenās mūzikas balvas Gramophone Classical Music Awards īpašnieki.

Mūziķi:

Arte dei Suonatori Piano Quartet:

Katažina Drogoša (Katarzyna Drogosz) - klavieres (1805. gadā darinātā Mikaela Rozenberga (Michael Rosenberger) modeļa kopija, Zalcburga)

Eva Goliņska (Ewa Golińska) - vijole 

Natalja Reiherte (Natalia Reichert) - vijole

Macejs Lukašuks (Maciej Łukaszuk) - čells

Programmā:

Jozefs Elsners (Józef Elsner, 1769-1854) - Klavieru kvartets Mibemolmažorā op. 15

Marja Šimanovska (Maria Szymanowska, 1789-1831) - Fantāzija Famažorā 

Francišeks Lesels (Franciszek Lessel, 1780-1838) - Klavieru trio Mimažorā op. 5

Volfgangs Amadejs Mocarts (Wolfgang Amadeus Mozart, 1756-1791) - Klavieru kvartets solminorā KV478  


Video: https://youtu.be/FpK1tjbeeA0 (W.A. Mozart: Piano Quartet No. 1 / KV 478 / Pogostkina, Hagen, Meyer, Ducros)

 Biļetes:  sākot no 10,00 eiro. Pasākumam tuvojoties biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

NB. Apmeklējot koncertu,  apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

Norises vieta: Kamerzāle

Organizē: Lielais dzintars 

Atbalsta: Liepājas pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds, Adam Mickiewicz Institute

 Cienījamie koncertzāles “Lielais dzintars” apmeklētāji!

Lūdzam ievērot SIA “Lielais Dzintars” noteikumus, lai kultūras pasākuma baudīšana būtu patīkama ikvienam apmeklētājam.
Koncertzāle “Lielais dzintars” apmeklētājus gaida jau stundu pirms pasākuma sākuma. 

Biļetes uz koncertzāles pasākumiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam, ievērojot, ka uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam  var netikt ielaisti. Vecāki (pavadošās personas) ar bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem lūgti iegādāties biļetes parterā un/vai zāles izejas durvju tuvumā, lai gadījumā, ja bērnam pasākuma laikā nepieciešams atstāt pasākuma zāli, to varētu izdarīt pēc iespējas nemanāmāk, netraucējot citus pasākuma apmeklētājus.

Apmeklētājiem ratiņkrēslos un viņu pavadonim, iepriekš piesakoties, piedāvājam īpašas vietas parterā. Īpašās biļetes iespējams rezervēt un iegādāties tikai koncertzāles “Lielais dzintars” Informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, e-pastu [email protected] 
Informācijas centra darbinieks - kasieris informēs koncertzāles Klientu apkalpošanas daļu, kas nodrošinās vietu pieejamību. Ierodoties uz pasākumu, lūdzam vērsties Informācijas centrā, kura personāls palīdzēs nokļūt vajadzīgajā stāvā un sēdvietā. Ēkā ierīkots panorāmas lifts, lai apmeklētāji ar kustību traucējumiem varētu nokļūt nepieciešamajā ēkas stāvā.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana, sākoties pasākumam, ieeja zālē tiek pārtraukta. 
Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru koncertzālē un pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš saņemot SIA “Lielais Dzintars” atļauju.


Pasākuma laikā var tikt veikta arī filmēšana un fotografēšana no SIA “Lielais dzintars”, pasākuma rīkotāja, pasākumu mākslinieku un citu tam pilnvaroto personu puses. Iegādājoties biļeti uz pasākumu un / vai apmeklējot koncertzāli “Lielais dzintars”, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos, visas tiesības uz šādu materiālu un tā izmantošanu pieder SIA “Lielais Dzintars” vai attiecīgi pilnvarotajai trešajai personai, šādu materiālu (izņemot SIA “Lielais Dzintars” pastāvīgajā video novērošanā fiksēto un apsardzes nofilmēto materiālu) SIA “Lielais Dzintars”, pasākuma rīkotājs vai attiecīgi pilnvarotā trešā persona var izmantot pēc saviem ieskatiem visā pasaulē jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, kā arī komerciālos nolūkos, piemēram, DVD izdošanā, bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijām par iepriekš minēto apmeklētājam.

 
Nav gaidāmo pasākumu