Ingus Pētersons Ziemassvētku koncerts / Vienkāršais brīnums

2019.gada decembrī Latvijas baznīcās un  koncertzālēs skanēs izcilā latviešu operdziedātāja Ingus Pētersona 60 gadu jubilejai veltītās koncerttūres "Vienkāršais brīnums" koncerti, kuru programmā iekļauti  Franča Šūberta, Sezāra Franka, Madara Kalniņa, Raimonda Paula un, protams, Jāņa Lūsēna skaņdarbi.

 „Esmu nolēmis izcelt gaismā brīnišķīgu Raimonda Paula dziesmu ciklu „Mazs laimīgs zēns“ ar franču dzejnieka Morisa Karēma vārdiem Cecīlijas Dineres tulkojumā. Šis pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem tapušais cikls, kas gan netika ieskaņots albumā un kura atskaņojumā arī toreiz piedalījās „Dzeguzīte“, manuprāt, ir nepelnīti aizmirsts, un man šķiet, ka tas lieliski piederētos Ziemassvētku noskaņai,“ pauž dziedātājs.

 Viņš arī piebilst: šī nebūs tradicionāla jubilejas tūre‘; drīzāk to varētu saukt par  pateicības tūre. „Laikā, kad tik daudz notiek, kā sprintā skrien dienas un liekas, ka viss rit garām kā caur ātrvilciena logu, gribas paiet malā un... pateikties. Par laiku, par mīlestību, par prieku. Par to, caur mūziku, arī stāstīs mani koncerti Adventa un Ziemassvētku laikā,“ saka dziedātājs, piebilstot – protams, koncertos piedalīsies arī viesi. Kopā ar mākslinieku koncertos uzstāsies viņa meita – Līna Pētersone,  bērnu vokālais ansamblis „Dzeguzīte“, kā arī izcilie mūziķi Madars Kalniņš un Andris Grunte, bet divos koncertos piedalīsies arī Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas bērnu ansamblis.

 
Nav gaidāmo pasākumu