RĪGAS ZIEMASSVĒTKU KONCERTS 2019

 

“Aicinām cilvēkus laukā no mājām uz Rīgas Ziemassvētku koncertu iedvesmoties no spilgtiem mūziķiem un muzikālām kompozīcijām,” uz koncertiem Ķīpsalas hallē 25. un 26. decembrī aicina režisors un scenogrāfs Reinis Suhanovs.

 “Šogad uz Ķīpsalas skatuves kāps lieliskais supervaronis – spēcīgā roka balss – Atis Ieviņš un visekscentriskākā būtne šajā mūziķu plejādē – Katrīna Gupalo. Klausītāju sirdis sasildīs vokālā grupa “Baritoni” un grupas “Framest” solists Mikus Abaroniņš, kurš iejutīsies Jesus Christus Superstar lomā un mūsdienu Ādama Ieva, kura brauc ar moci, skaisti dzied un ļoti labi izskatās – Dināra Rudāne. Rīgas Ziemassvētku koncertā meklēsim katrs savu varoni!” stāsta koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Rūdolfs Bērtiņš.

 Šogad koncerta ideja ir apmeklētājus iedvesmot jauniem, lieliem darbiem. Idejas autors Reinis Suhanovs norāda: “Ir cilvēki – varoņi, tostarp ir arī mūziķi, kas veicinājuši pārmaiņas pasaulē, piemēram,  Džons Lenons un Joko Ono, kas aicināja apturēt karus. Darīsim pasaulē labu arī mēs!” 

 Tāpēc koncertā skanēs mūzika, kas iedvesmojusi cilvēkus visā pasaulē neatkarīgi no vecuma vai tautības. Programmā ietverti Džona Lenona, Endrjū Loida Vēbera, Maikla Džeksona superhiti, leģendāras “Queen”,  “Metallica” un Bjorkas dziesmas. Līdzās tām skanēs melodijas, kas ikvienam asociējas ar pašmāju kulta grupām – “Jumpravu”, “Eoliku”, “Menuetu”, kā arī Ulda Marhileviča, Ralfa Eilanda, Gunāra Kalniņa kompozīcijas un Ziemassvētku melodijas jaunās Gunāra Kalniņa, Rūdolfa Bērtiņa un Viļņa Šmīdberga aranžijās. Par vienu no muzikālajiem pārsteigumiem Rūdolfs Bērtiņš saka:  “Koncertā dzirdēsiet arī  pazīstamo  Aigara Graubas “Ziemeļmeitu” tādā kā gregoriskā izpildījumā,  jo es to redzēju ne kā klasisku “Jumpravas” dziesmu vokālās grupas “Baritoni” izpildījumā.”

 Mākslinieku plejādi papildinās arī  viens no labākajiem Latvijas meiteņu koriem “Spīgo” , mūsdienu deju grupa “Buras”,  kamerorķestris un pavadošā grupa. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents – Rūdolfs Bērtiņš. Režisors, scenogrāfs – Reinis Suhanovs, stila konsultante ­– Anete Agneta Krišjanova.

 Bet kādi pārsteigumi vēl gaidāmi? Uzziniet to krāšņos un iedvesmojošos Rīgas Ziemassvētku koncertos 25. decembrī plkst. 17.00 un 26. decembrī plkst. 14.00! 

 Rīgas Ziemassvētku koncerta mūziķu plejādi papildinās arī viens no labākajiem Latvijas meiteņu koriem “Spīgo” no Jelgavas, deju grupa "Buras", svētku kamerorķestris un pavadošā grupa. Diriģents – Rūdolfs Bērtiņš.

 Rīgas Ziemassvētku koncerta mākslinieciskais vadītājs – Rūdolfs Bērtiņš, režisors un scenogrāfs – Reinis Suhanovs, stila konsultante ­– Anete Agneta Krišjanova.

 Koncertu sākums: 25. decembrī plkst. 17.00, 26. decembrī plkst. 14.00

Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa tālr.: 67067500 vai e-pastu: [email protected]. Ieeja koncertā no 6 gadu vecuma. Pērkot “Ģimenes biļeti” (4 līdz 8 personām) – 10 % atlaide.  Ieeja koncertā –  pusotru stundu pirms sākuma.

 Koncertu rīko “BT 1 Music”, atbalsta Rīgas dome, portāls “Inbox.lv”, Latvijas Radio 2, portāls “LA.LV” un “Radio Skonto”.

 Vairāk: www.bt1.lv/ziemassvetki

Sekojiet mums: www.facebook.com/rigasziemassvetkukoncerts un www.instagram.com/bt1music/

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu