Aperatīva koncerts VIŅŠ UN VIŅA

Duets viņs un Viņa Jūs ielūdz uz aperatīva koncertu, kura ideja ir pavadīt laiku patīkamā muzikālā gaisotnē ap aperatīva laiku(Aperatīvs ir dzēriens pirms ēdiena, kurš veicina apetīti . Aperatīvs nedrīkst būt salds. Termins nāk no latīņu vārda “apertitiuvum”, kurš nozīmē “atvērējs”. Francija to izrunā aperitif)
Ideja ir uzburt neformālu gaisotni, klausoties franču un latviešu melodijas saksofonistes Ilzes Lejiņas un francūža Freda Ormēna izpildījumā. Mūziķi novēl, lai aperatīva koncerts rosina apetīti skaistai mūzikai un apdullina no ikdienas rūpēm nogurušos prātus.
Koncertā varēsiet dzidēt balsi, dažādus instrumentus – saksofonus, ģitāru, vijoli, kokli, birbīni, stabuli un elektroniku, kurus visus spēlē Ilze un Freds.
Viņa – latviete Ilze Lejiņa, slavenā dāmu saksofona kvarteta “n[ex]t” dibinātāja un soprāna saksofoniste, Rīgas saksofonu kvarteta saksofoniste, kura sastāvā ieguvusi Lielo Mūzikas Balvu. Spēlējusi saksofona solo Latvijas Nacionālās Operas orķestrī un Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī. Bijusi profesionālā pūtēju orķestra Rīga koncertmeistare. Piedalījusies dažādos intrnacionālos projektos ar franču, itāļu un luksemburgiešu mūziķiem, gan arī spēlējusi saksafonu teātra izrāde “Pieskaries baltajam Lācim”.
Viņš – francūzis, Fred Ormēns (Fred Hormain) multiinstrumentālists, komponists un aranžētājs. Kā saksofonists, ar savu funk stila grupu Mister Gold-hand iesildījis tādus zināmus māklsiniekus kā Candy Dulfter un Prince basģitāristu Larry Graham, gan arī spēlējis kopā ar Maceo Parker bundzinieku Jamal Thomas. Rakstījis dziesmas saviem projektiem, kā arī pazīstamai franču dziedātājai Džesikai Markēzai (Jessica Marquesz). Iespēlējis saksofona solo Laimas Vaikules albumā “Atkal mājās”, gan arī jauno latviešu dziedātāju projektos.
Duets Viņš un Viņa savu darbību sāka 2012.gadā, radot neparastu koncertformātu, apvienojot mūziku ar teātra elementiem. Mūziķi ar akoncertiem ir apceļojuši teju vai visu Latviju, uzstājušies arī Luksemburgā, Francijā, Lietuvā un Beļģijā.
Koncerts notiks muižas pagalmā. Biļetes nav norādīta konkrēta vieta, apmeklētāji ierodoties izvēlas sev tīkamāko. Iespēja ņemt līdzi savu pledu, sēžam maisu, spilvenu.
VIP biļete iekļauj rezervētu vietu pie galdiņa ar vīna glāzi un uzkodu plati.

 
Nav gaidāmo pasākumu