PETRUŠKA. STRAVINSKIS. LEĻĻU BALETS

Koncertuzvedums bērniem.

Krāšņais leļļu teātris “Per Poc” no Barselonas kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā bērniem, viņu vecākiem un skolotājiem uzburs ziemīgi skaistu pārsteigumu, uz skatuves atdzīvinot komponista Igora Starvinska slaveno baletu “Petruška”. Ar liela izmēra leļļu un rotaļīgas, gaišas simfoniskās mūzikas palīdzību mākslinieki izstāstīs fantastisko stāstu par Petrušku, balerīnu un mori.

Balets „Petruška” ir leļļu drāma, kuras darbība sākas skaistā ziemas dienā 1830. gada meteņu jeb vaslāvju svētkos Pēterburgā, Pētera pilī, tirgus laukumā. Jautrība sit augstu vilni, līdz notiek kas pārsteidzošs - tirgus laukumā ierodas šarlatāns ar leļļu teātri. Un stāsts var sākties!

Petruška ar savu smalko, viegli ievainojamo dvēseli ir iemīlējies balerīnā, savukārt balerīnu ir pavedinājis moris. Stāsts norisinās svētku fonā, baleta mūzika ir pilna asprātības, jautrības un zobgalības, sniedzot spilgtu kontrastu starp traģēdiju leļļu pasaulē un vispārējo jautrību cilvēku pasaulē. No vienas puses uz skatuves norisinās jautri tautas svētki, no otras - jūtami Petruškas personiskie pārdzīvojumi. Petruška ir ārēji nepievilcīgs, bet iekšēji dziļi jūtīgs tēls - kā kontrasts balerīnai un morim - iekšēji aprobežotiem, bet ārēji ļoti pievilcīgiem varoņiem.

Ietekmīgais komponists Igors Stravinkis pats šo baletu nosaucis par uzjautrinošām ainām. Stravinkis teicis: ”Komponējot šo mūziku, manuprāt, tā bija lelle, kas pēkšņi atdzīvojas, izvedot no pacietības orķestri ar velnišķīgām arpēdžiju kaskādēm. Orķestris tām atriebjoties, atbild ar draudošiem trompešu pūtieniem. Iznākums ir liela kņada, kas sasniedz kulmināciju un noslēdzas skumju pilnā nabaga lelles sakāvē”.

Dalībnieki:

Liepājas Simfoniskais orķestris

Diriģents - Kaspars Ādamsons

Mākslinieki -  Santi Arnals (Santi Arnal), Anna Fernandesa (Anna Fernández), Beatrise Enrikesa (Beatriz Henriquez)/ “Per Poc”

Dejotāja - Alba Tetua (Alba Tetuá)

Gaismu māksliniece - Irene Ferrera (Irene Ferrer)

Režisors - Santi Arnals (Santi Arnal)

Dramaturģe un režisora asistente - Jūlija Bela (Júlia Bel)

Leļļu meistars un scenogrāfs - Pi Pikers (Pi Piquer)

Producente: Anna Fernández (Anna Fernández),

Leļļu kostīmu māksliniece: Susana Garsija Montesa (Susana García Montes)

Mākslinieku kostīmu māksliniece - Isabela de Pedro (Isabel de Pedro)

Friziere - Natālija Montoja (Natalia Montoya)

Programmā: Igora Stravinska balets “Petruška”

Video: http://perpoc.com/index.php/en/portfolio/petrouchka-3/

Koncerta ilgums: aptuveni 50 min, bez starpbrīža

Biļetes:   8,00 eiro

Bērniem līdz 2 gadu vecumam (bez nodrošinātas atsevišķas sēdvietas) – ieeja bezmaksas. Bērniem, kas vecāki par 2 gadiem, jāiegādājas atsevišķa ieejas biļete.

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%*

*Ģimenes biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” klātienes kasēs visā Latvijā un koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā. Interneta sistēmā www.bilesuparadize.lv tās nav pieejamas.

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē:Lielais Dzintars”

 
Nav gaidāmo pasākumu