Homo Novus 2019 / Skaņas dzimšana

Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus"

izrāde "Skaņas dzimšana"

6.. septembris plkst. 23.00

Dirty Deal Teatro, Talsu iela 1

7h

Dažādās valodās

Biļetes – 20 EUR (15 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti)

Izrāde ilgst septiņas stundas ar iespēju ierasties un doties prom ainu starplaikā. Apmeklējums iekļauj brokastis.

“Skaņas dzimšana” ir ilgstoša klausīšanās izrāde, kas notiek naktī, kad iestājas klusums un kļūst dzirdamas nomoda laikā apslāpētās skaņas. Galvenā loma šeit ir skaņai un vienīgais gaismas avots ir attēls ar nepārtrauktām jūras virsmas toņa pārmaiņām reālā laikā no vakara līdz rītausmai – ainava, kas atgādina par laika plūdumu ārpus izrādes telpas.

Izrādi veido vairāku mākslinieku, mūziķu un pētnieku darbi, kas aicina sadzirdēt nedzirdamo. Kā attīstīt spēju saklausīt to, kas ir apklusināts vai atstāts ārpusē? Kā saprast tos, kuri nelieto mums iemācīto valodu? Nakts laikā skatītāji piedzīvos koncertu, kurā skan ne-cilvēcisku elementu balsis, reflektēs par skaņas netveramo dabu un skaņu kā pretošanās formu, atklās retus skaņas arhīvus un piedalīsies svešu valodu apguvē.

Šis ceļojums no tumsas līdz ausmai ļaus sadzirdēt to, kas līdz šim bijis nedzirdams, kaut vienmēr – klātesošs.

Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus” ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā no 2019. gada 5. līdz 13. septembrim un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes. 

http://www.homonovus.lv/programma?s=SonicDawn

 
Nav gaidāmo pasākumu