MĀRTIŅŠ BRAUNS ZIEMASSVĒTKOS

 

Mārtiņš Brauns Ziemassvētkos koncertprogrammā

"Veltījums"

 

    Komponists Mārtiņš Brauns pirmo reizi savā muzikālajā daiļradē ir uzsācis darbu pie Ziemassvētkiem veltītas koncertprogrammas tapšanas. Par programmas vadmotīvu ir kļuvusi M.Brauna dziesma “Veltījums” no kinofilmas “Ziemassvētku jampadracis”, kura, gadiem ritot, nav izzudusi no latviešu klausītāju atmiņas un kļuvusi par savdabīgu latviešu Ziemassvētku dziesmu klasiku. Kā skaidro pats komponists, pa šiem gadiem ir sacerēts gana daudz dziesmu, kuras aicina uz patiesām, tīrām un eksistenciālām pārdomām, sajūtām, kuras pārņem tieši Ziemassvētku laikā. Un ne jau tikai populārās Ziemassvētku melodijas vien var sniegt īpašo Ziemassvētku prieku. Plašā melodisko dziesmu tematika, kas komponista mūziku rada tuvu un saprotamu ikvienam klausītājam, jaunajā Ziemassvētku koncertprogrammā sniegs neaizmirstamu baudījumu, klausoties kā jautras un nebēdnīgas dziesmiņas par ziemu, tā iedziļinoties apgarotos skaņdarbos par dievišķo sajūtu tuvumu. Turklāt īpašo muzikālo noskaņu, ietērptu Broņislavas Martuževas, Jāņa Petera, Māras Zālītes, Egila Zirņa un citu populāru dzejnieku vārdos, izpildīs jaunā un talantīgā vokālā grupa Insomnia.

Kaut arī vokālā apvienību "Insomnia" nodibināta vien pērnā gada novembrī, tā jau pārliecinoši sevi pieteikusi Latvijā, uzstājoties dažādos koncertos un labdarības pasākumos, kā arī nonākusi starptautiskajā apritē, iegūstot otro vietu vienā no pasaules vadošajiem a cappella konkursiem – "Moscow Spring A Cappella". Grupu veido esošie un bijušie Rīgas Doma kora skolas audzēkņi - domubiedri, kurus vieno mūzikas mīlestība, dziedāšana un degsme sasniegt visaugstākos mērķus un iespējas krāt pieredzi visdažādākajos vokālās dziedāšanas stilos un žanros.

"Tas, ka Mārtiņš Brauns izvēlējies tieši grupu "Insomnia" saviem Ziemassvētku koncertiem, ir liels gods un arī atbildība," atzīst grupas vadītājs Roberts  Memmēns.

 Instrumentālo pavadījumu veidos stīgu kvartets un paši grupas Insomnia dziedātāji un mūziķi.

Brīnišķīgā mūzika sintēzē ar svaigo "Insomnia" izpildījumu būs kā spirgts ziemas gaisa malks svētku laikā - Mārtiņa Brauna Veltījums katram un ikvienam.

 Ierašanās no pl. 16:30.  Koncerta sākums pl.18:00.

Koncerts vienā daļā - 1h 15 min

Bufetē ārā pie staļļa būs iespējams iegādāties karstvīnu u.c. dzērienus un uzkodas. 

Pirms/pēc koncerta iespējams doties pastaigā pa muižas plašo un izgaismoto teritoriju, kā arī rezervēt galdiņu un pusdienot vai vakariņot muižas restorānā. 

Biļetes cena no 1.novembra - 25,00 EUR. 

Pirms/pēc koncerta iespējams doties Ziemassvēku pastaigā pa muižas plašo un izgaismoto teritoriju, kā arī rezervēt galdiņu un pusdienot /vakariņot svētku noskaņās  muižas  mīlīgajā restorānā. 

 Muižas viesnīca piedāvā  nakšņošanu mājīgās muižas  istabiņās.

  Ar biļetes iegādāšanos un/vai savu klātbūtni šajā pasākumā skatītāji apliecina, ka ir informēti par to, ka pasākumā notiek fotogrāfēšana un filmēšana, un skatītājiem pret to nav iebildumu,  kā arī nav iebildumu pret skatītāju attēla publiskošanu un izmantošanu publicitātes vajadzībām.

 
Nav gaidāmo pasākumu