Jāņa Lūsēna vasaras festivāls MŪZIKA VAKARA MIERAM / Jānis Lūsēns un Mārcis Auziņš

 

Jau kopš agras jaunības komponists Jānis Lūsēns ir aizrāvies ar dažādu mūzikas instrumentu kolekcionēšanu un jauniem tembrāliem meklējumiem. Ik vakara ļaušanās improvizācijas priekam katru reizi no jauna rada neparastus salikumus un skaniskus motīvus. MŪZIKA VAKARA MIERAM klausītājiem būs kā neliels ceļojums katra iekšējā pasaulē, kur komponists aicinās caur personīgām asociācijām tuvoties mieram un ļaušanās priekam mūzikā. 

Lai mūzikas klausīšanās būtu vēl īpašāka, klausītājiem pirmajās divās rindās būs iespēja sēdēt pusguļus stāvoklī - mīkstos atpūtas krēslos, atslābinoties un ļaujoties tikai vakara mūzikas mierīgajām, valdzinošajām skaņām.

 Vakars sāksies ar J. Lūsēna instrumentu laboratoriju un otrā daļā viesosies komponistam tuvs mūziķis -  Mārcis Auziņš.

Lūk, ko par savu uzstāšanos vēlā vakarstundā Mazmežotnes muižā kopā ar Jāni Lūsēnu mums saka Mārcis:

"Šī noteikti būs muzikāli neparasta pieredze un piedzīvojums, jo meditācijas konteksā gribētu norobežoties no mūziķa lomas laikā un telpā un kļūt par daļu no konkrēta brīža, vides un cilvēkiem. Manuprāt, tas ir iespējams tikai pilnībā saplūstot ar tagadni un reaģējot uz to ar notīm, muzikālām faktūrām, pauzēm un melodiskām līnijām - improvizējot.  Es ar nepacietību gaidu šo vakaru un mešanos nezināmajā un aizraujošajā...". 

 

  Ierašanās no pl. 19:30.  Koncerta sākums pl.21:00.

Koncerts divās daļās, līdz pusnaktij, ar starpbrīdi.

Ņemot vērā vakara muzikālās improvizācijas, varbūt,  iespējamas  nelielas izmaiņas zāles plānā.

Bufetē būs iespējams iegādāties dzērienus un uzkodas.    

Pirms koncerta iespējams doties pastaigā pa muižas plašo teritoriju, kā arī rezervēt galdiņu un pusdienot muižas restorānā.    

 Muižas viesnīca piedāvā  nakšņošanu mājīgās muižas  istabiņās.

  Ar biļetes iegādāšanos un/vai savu klātbūtni šajā pasākumā skatītāji apliecina, ka ir informēti par to, ka pasākumā notiek fotogrāfēšana un filmēšana, un skatītājiem pret to nav iebildumu,  kā arī nav iebildumu pret skatītāju attēla publiskošanu un izmantošanu publicitātes vajadzībām.

 
Nav gaidāmo pasākumu