Raphael Wressnig & Latvian Groove (Hammond B3)

Vienīgais koncerts Baltijā! 

AKCIJA!!!  Pērc 'Draugu' biļetes 4 personām ar 20% atlaidi! Akcijas kodssuper

Rafaels Resnigs: Hammond B3 ērģeles (Austrija)  www.raphaelwressnig.com

Artis Orubs: Bungas | Gints Pabērzs: Saksofons | Jānis 'Johnny Hill' Kalniņš: Ģitāra

Starptautiska blues/soul/funk supergrupa "Raphael Wressnig & Latvian Groove" prasīgās blūza publikas priekšā veiksmīgi debitēja 2012. gada Blūza svētkos Siguldā. Visi bija ļoti apmierināti ar sniegumu un tika nolemts laiku pa laikam turpināt iesākto sadarbību. Grupas dalībnieki ir pieredzējuši solisti un profesionāli sesiju mūziķi. Tieši šis apstāklis viņiem ļāva ātri atrast kopīgu valodu un attīstīt programmu, kurā visi ir līdzvērtīgi un cits citu papildinoši skatuves partneri, ko apliecināja arī koncerti Lietuvā un Igaunijā. 2017. gadā grupa uzstājās izpārdotā koncertā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars". 

Artis Orubs savu meistarību ir pierādījis visdažādākajos mūzikas stilos gan kā izpildītājs, gan kā komponists un producents. Artis spēlē arī Latvijas Radio bigbendā. Muzikāli daudzkrāsainais saksofonists Gints Pabērzs, kurš lieliski pārvalda ne vien džezu, fanku un citu ritmiskās mūzikas atzarus, bet klasisko mūziku, pēdējā laikā visbiežāk dzirdams Intara Busuļa “Abonementa Orķestra” sastāvā. Savukārt Jānis Kalniņš savā spēlē ir viens no dvēseliskākajiem un emocionālākajiem ģitāristiem. Viņš ir spēlējis kopā ar Pitu Andersonu, bijis grupu “Latvian Blues band”, “Alaska Dreamers” sastāvā, bet šobrīd Kalniņš ir dziedātājas Kristīnes Prauliņas kvarteta dalībnieks un ir viens no pieprasītākajiem ierakstu sesiju ģitāristiem Latvijā.

Īsumā par Rafaelu:  dzimis 1979. gadā Grācā, Austrijā. Dažādos sastāvos izdevis 19 solo albumus un piedalījies vairāk nekā 40 albumu ierakstos. Prestižais "DownBeat" žurnāls viņu ir pieckārt(!) nominējis "gada labākā ērģelnieka" kategorijā (2013, 2015-2018). Uzstājies neskaitāmos prestižos klubos un festivālos visā pasaulē, piemēram, "New Morning" Parīzē, "Buddy Guy's Legends" Čikāgā, "A-Trane" Berlīnē, "Birdland" Vīnē, "Puistoblues" Somijā, "Passions Festival Cognac" Francijā, "Veneto Jazz Festival" Itālijā, Dubajas Džeza festivālā u.c.  

Intervija portālā www.jazzmusic.lv

"Lielisks sastāvs, lielisks koncerts!"  Vilnis Krieviņš, bundzinieks

Raphael Wressnig ir ekstra klases mūziķis! Profesionālus “Hamond” ērģeļu spēles meistarus pasaulē var saskaitīt uz pāris roku pirkstiem un viņš ir viens no tiem! Izmantojiet iespēju dzirdēt viņa spēli koncertā!”   Aivars Hermanis, ģitārists.

"Call him one of the finest blues/jazz/soul operators anywhere"    DownBeat Magazine, USA

"Run, don't walk to get the new album from Raphael Wressnig. The Austria sensation brings it all home to the smoky Hammond heyday of the fifties and sixties." Blues Revue, USA

"The absolute coolest Hammond master!"  Jazthing,  Austria

 
Nav gaidāmo pasākumu