Purva bērni

Artūrs Dīcis

PURVA BĒRNI

Futūristiska fikcija 2 daļās

Pirmizrāde – 2019. gada 22. maijā

 Morāles normas pasaules vēsturē ir nemitīgi mainījušās. Modelējot nākotnes scenārijus, mēs droši nevaram apgalvot neko. “Purva bērni” ir futūristiska fikcija par sabiedrības modeli (cerams, ne tik tuvā nākotnē), kurā viss neglītais, neērtais un nevajadzīgais ir izolēts ārpus mūsu ikdienas realitātes. Tas viss ir novietots izolētā teritorijā, kuru dēvē par Purvu.

Brīdī, kad sabiedrība vairs nevar nodrošināt sev ierasto dzīves komfortu, kādam nākas ciest. Jo ir viegli būt labam, kad tev pašam ir labi. Taču brīžos, kad mūsu komforts un drošība tiek apdraudēti, empātijai pret citiem ir tendence samazināties.

Artūra Dīča luga „Purva bērni” ieguvusi 2. vietu Dailes teātra oriģināldramaturģijas lugu konkursā „Austrumi ienāk Latvijā. Patvērums un (ne)satikšanās” (2017), kas tika rīkots ar LR Kultūras ministrijas atbalstu, gatavojoties Latvijas simtgadei.

Izrāde ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums.

 Lomās: Akvelīna Līvmane (Māte), Ieva Florence (Meitene), Olga Dreģe (Saņēmēja), Niklāvs Kurpnieks (Rolands), Juris Žagars vai Artis Robežnieks (Vecais), Anete Krasovska (Linda), Gints Andžāns (Mets), Gints Grāvelis (Muskulis), Kaspars Zāle (Stārķis), Aija Dzērve (Lote)

 Režisors – Toms Treinis

Izrādes māksliniece – Pamela Butāne 

Gaismu mākslinieks – Edgars Brākmanis

 

 
Nav gaidāmo pasākumu