3 izrāžu komplekts PIEAUGUŠAJIEM @ Leļļu teātris

Atklāj Latvijas Leļļu teātri no jauna – nāc uz izrādēm pieaugušajiem! 

Iegādājies biļešu komplektu uz 16+ izrādēm!
“Romeo un Džuljeta” 8. februārī
“Zelta zirgs” 22. februārī
“Kazanova” 8. martā
TIKAI par 21 EUR!

ROMEO UN DŽULJETA
8. FEBRUĀRĪ PL. 19.00
“Romeo un Džuljeta” ir viesrežisora Dāvida Džovanzanas (Somija) mūsdienīgs skatījums uz sarežģīto un trauslo posmu cilvēka dzīvē, ko sauc par pieaugšanu. Laiku, kad bez brieduma un pieredzes jātiek galā ar emocijām un izaicinājumiem, kas pārsniedz jebko līdz šim piedzīvoto. Multimediāls, vizuāli iespaidīgs skatuves stāsts par mēģinājumu atrast savu vietu iepriekšējo paaudžu izveidotajā pasaulē, kamēr paša spēkos vēl nav neko tajā mainīt, iepazīstot vilšanos, dusmas un cerības, ko nes līdzi ieiešana pieauguša cilvēka realitātē.
Izrāde tika nominēta "Spēlmaņu nakts 2017/2018" balvai kategorijā "Gada izrāde pusaudžiem"!
Izrādes māksliniece Austra Hauks ieguvusi "Spēlmaņu nakts 2017/2018" balvu "Gada video māksliniece".

ZELTA ZIRGS
22. FEBRUĀRĪ PL. 19.00
“Zelta zirgs” mūsu interpretācijā ir šaha spēle. Lai uzvarētu, ir jānogalina pretinieks. Tādi ir noteikumi – vai nu tu tos pieņem, vai nē. Tam nav sadistiskas motivācijas, mēs vienkārši noņemam romantizēto priekšstatu par šaha spēli, par pasakām, princesēm, izdomātā vietā atklājot reālo – gan izklaidējošā, gan emocionāli uzrunājošā veidā. Mēs esam padarīti nežēlīgi, rupji – “pateicoties” vienaldzībai, nezināšanai, valdībai, savstarpējām attiecībām… Rainis lugā izmantoja Eiropas pasaku arhetipus un lika tos lietā, lai apšaubītu sava laika sabiedrības uzskatus, piemēram, par to, vai nozīmīgāk ir sasniegt mērķi, vai attīstīties un pieaugt, pārvarot grūtības. Tieši Raiņa spēja uzsākt dialogu par jaunām vērtībām mani uzrunāja visvairāk, nevis paši lugas tēli vai struktūra. Tas, ko Rainis aizmirsa, bija sievietes viedoklis un izjūtas notiekošajā – viņš Saulcerīti ir padarījis par objektu no lugas sākuma līdz beigām. Un šis ir punkts, kurā es apšaubu Raiņa piedāvājumu. Mums Saulcerīte nav Latvijas simbols, mums viņa ir sieviete, kura tikusi padarīta par priekšmetu lielāko daļu savas dzīves. Nolikta gulēt vienatnē, tumsā, šausmās. Skaista, dzīvības pilna sieviete, kura radīta tikai tam, lai iepriecinātu vīrieti. Un tā nav problēma, kas būtu izzudusi 110 gadu laikā pēc lugas uzrakstīšanas. Kā gan lai es uzdrīkstētos teikt, ka viss ir kārtībā?
/Režisors Duda Paiva/
Izrāde tika nominēta "Spēlmaņu nakts 2017/2018" balvai kategorijā "Gada lielās formas izrāde".
Aleksandra Jonovs ieguvis "Spēlmaņu nakts 2017/2018" balvu "Gada aktieris otrā plāna lomā" par darbu izrādēs "Zelta zirgs" (Melnais princis) un "Krokodils Gena un Pekausis" (Piķamice)
Izrāde saņēmusi GRAND PRIX 31. Starptautiskajā teātru festivālā VALISE (Lomža, Polija)
25. Starptautiskajā leļļu teātru festivālā “Spotkania” Polijas pilsētā Toruņā izrāde saņēmusi balvu par labāko scenogrāfiju.
Izrāde ieguvusi labākās izrādes statusu 14. Starptautiskajā laikmetīgā leļļu teātra festivālā „ImPuls” (Bukareste, Rumānija), savukārt Aleksandrs Jonovs ieguvis festivāla labākā aktiera godu.

KAZANOVA
8. MARTĀ PL. 19.00
Leģenda par Kazanovu, brunču mednieku, avantūristu, spēlmani un austeru cienītāju nupat jau iesniegsies savā trešajā gadu simtenī. Kas tad īsti viņš bija – biseksuāls super pavedējs? Garīdznieks, karavīrs, vijolnieks, bibliotekārs, spiegs, spēlmanis vai varbūt meistarīgs lubeņu rakstnieks, kurš spējis radīt leģendu, kas folklorizējusies barona Minhauzena cienīgos apmēros?
Latvijas Leļļu teātra galvenais režisors Ģirts Šolis piedāvā savu versiju - viegli pikantu fantāziju par šīs neparastās personības dzīvesstāstu muzikālas marionešu komēdijas formātā. Izrādes veidotāju radošais kodols ir mākslinieces Velta Emīlija Platupe un Vita Radziņa, komponists Mikus Frišfelds, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko, kustību konsultante Inga Krasovska, kā arī aktieri Baiba Vanaga, Dana Avotiņa-Lāce, Miķelis Žideļūns un Pēteris Galviņš.

Īpašais piedāvājums ir spēkā, kamēr pieejamas biļetes.

 
Nav gaidāmo pasākumu