MENUETS, KALNIŅŠ, LATVIJA / 50,77,100

2.septembrī, Dzintaru koncertzālē notiks koncerts jubilejas koncerts - "Menuets, Kalniņš, Latvija."

 

Šogad Imantam Kalniņam apritēs 77 gadi. Komponista mūzika ir ne tikai brīnumskaistas melodijas, kurās ievīta lieliska dzeja, bet tā vienlaikus ir arī ļoti svarīga Latvijas kultūras vēstures sastāvdaļa. Vairākas paaudzes savu mūzikas mīlestību un patriotisko izjūtu auklējušas, klausoties Imanta Kalniņa kompozīcijas.

 

Koncerta pirmajā daļā klausītājus gaida tikšanās gan ar ļoti zināmām un iemīļotām Imanta Kalniņa dziesmām, gan mazāk dzirdētiem opusiem: „Aicinājums”, „Reiz bija”, „Vilciņš šodien gar upmalu ies”, „Blūzs”, „Romantika”, „Mūžu mūžos būs dziesma”, „Es gribu kļūt par roku lēnu”, „Lilioma dziesma”, u.c., kā arī fragmenti no oratorijas „Dzejnieks un nāra”.

 

Koncertā pirmajā daļā muzicēs "Turaidas roze", LU absolventu koris "Jubilate" (mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Juris Kļaviņš, kormeistari Guntars Felsbergs un Andris Mockus, koncertmeistare Ilze Dzērve), solisti Uģis Roze, Katrīna Paula Felsberga, Olga Rajecka kā arī bērnu koris. Koncertā piedalīsies arī Aivars Gudrais (ģitāra), kurš šogad svin savu 60 gadu jubileju, Modris Laizāns (basa ģitāra), Juris Kristons (taustiņinstrumenti), Ivars Kalniņš (bungas). Koncerta vadītāja Rēzija Kalniņa. 

Koncerta otrajā daļā grupa „Menuets”, kas šogad svin 50.dzimšanas dienu, piedāvās gan skaistākās un populārākās ” dziesmas, kuru autors ir Imants Kalniņš: „Viņi dejoja vienu vasaru”, „Alvas zaldātiņi”, „Dzeguzes balss”, „Balāde par Johanu”, „Dziesma, ar ko tu sācies”, „Četri balti krekli”, „Viņi dejoja vienu vasaru” u.c., gan grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs.

 

Vairāk informācijas: +371 29131458

 
Nav gaidāmo pasākumu