Homo Novus / Aurora

Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus" / 1. - 9. septembris, 2017 / Rīga

Izrāde "Aurora" 

Autors Alesandro Šaroni

2., 3. septembris plkst. 20:00

Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs, Uzvaras bulvāris 2/4

1h

Bez teksta

Biļetes 15 EUR un 10 EUR (skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti)

 

Golbols ir paralimpiskais komandas sporta veids neredzīgiem un vājredzīgiem sportistiem. Vienīgā maņa, uz ko paļauties, ir dzirde. “Auroras” skatītāji vēro īstu spēli profesionālu atlētu sniegumā, bet horeogrāfs Alesandro Šaroni kopā ar tiesnešiem delikāti un pavisam nemanāmi iejaucas spēles norisē un laukuma scenogrāfijā, ievainojot sportistu un skatītāju uztveri un piepildot telpu ar dramaturģisku spriedzi. Attēls aizmiglojas un laiks kļūst lēns, bet Šaroni maina izpratni par to, kā mēs skatāmies un ko mēs redzam.
“Aurora” un “Folk-s” ir divas daļas no izcilās Šaroni izrāžu triloģijas “Vai rīt tu mani vēl mīlēsi?”, kas pēta ritualizētas fiziskās prakses, noguruma ritmu, ķermeņa trauslumu, ievainojamību un elastīgumu.

homonovus.lv/programma?s=aurora

Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus” ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes.

 
Nav gaidāmo pasākumu