ETOILE BALLET GALA

Grandiozs baleta zvaigžņu galā koncerts "Etoile Ballet Gala", kas iekarojis tūkstošu skatītāju sirdis dažādās pasaules valstīs, atgriežas Rīgā ar jaunu krāšņu programmu - jau 15. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā. Nepalaidiet garām vienīgo iespēju redzēt “Etoile Ballet Gala” Latvijā!

Video: https://www.youtube.com/watch?v=_lij2EOp56M 

Par "Etoile Ballet Gala":

Kompānija SIA „WORLDSTARS”, kuru 2010. gadā nodibināja Olga Azizova, ir pasaules baleta zvaigžņu galā koncerta „Etoile Ballet Gala” organizētāja. Šodien „Etoile Ballet Gala” koncerti tiek rīkoti Latvijā, Zviedrijā un Norvēģijā. Galā koncertā piedalās spilgtākās baleta zvaigznes no Parīzes Operas, Dānijas Karaliskā baleta, Belģijas Karaliskā baleta, Anglijas Nacionālā baleta, Prāgas Nacionālā baleta un citiem slaveniem teātriem. Spilgtā galā koncerta programmā iekļautas klasiskā un mūsdienu baleta pērles. Grezni tērpi, kurus ir veidojuši labākie Dānijas, Vācijas un Francijas dizaineri, un skaista scenogrāfija rada neatkārtojamu atmosfēru. Skatieties dokumentālo filmu par 2018. gada "Etoile Ballet Gala" koncertu šeit: https://www.youtube.com/watch?v=F21HqNJdjv4 

Programma:

2019. gada 15. aprīlī skatītājiem būs iespēja redzēt klasiskā baleta pērles - pas de deux no baleta "Riekstkodis", "Apburtā princese", "Žizele", "Bajadēra" u.c., kā arī mūsdienu horeogrāfijas iestudējumus spilgtu baleta mākslinieku izpildījumā:

LUČIJA RIOSA
Starptautiskā baleta konkursa "Gran Latinoamericano de la Danza" speciālās prēmijas ieguvēja. Hamburgas baleta soliste. Piedalījās vairākos galā koncertos un festivālos Vācijā un citās valstīs. Baletdejotājas repertuārā ir vadošas lomas baletā "Nijinsky", "Riekstkodis", "Dons Kihots" un citos baletos.

ULVI AZIZOVS
Rūdolfa Nurijeva XVI Starptautiskā baleta festivāla prēmijas "Par ieguldījumu baleta mākslas attīstībā un augsto profesionālās meistarības līmeni" ieguvējs, kā arī īpašās XVIII Starptautiskā pasaules baleta zvaigžņu galā koncerta Budapeštā prēmijas laureāts. Piedalījās vairākos galā koncertos un festivālos Šveicē, Luksemburgā, Zviedrijā, Norvēģijā un citās valstīs. Baletdejotāja repertuārā ir vadošas lomas baletā "Gulbju ezers", "Bajadēra", "Riekstkodis", "Apburtā princese" un citos baletos.

JURIKA KITANO
Starptautiskā baleta konkursa Florencē pirmās prēmijas ieguvēja. Strādāja Bostonas baletā un Somijas Nacionālajā baletā. Polijas Nacionālā baleta soliste. Piedalījās vairākos galā koncertos un festivālos Itālijā, ASV, Somijā, Japānā un citās valstīs. Baletdejotājas repertuārā ir vadošas lomas baletā "Riekstkodis", "Žizele", "Bajadēra" u.c.

GREGORS ŽIZELBREHTS
Strādāja Leipcigas baletā. Polijas Nacionālā baleta solists. Piedalījās vairākos galā koncertos un festivālos Čehijā, Kanadā, Zviedrijā un citās valstīs. Baletdejotāja repertuārā ir vadošas lomas baletā "Petite Mort", "Žizele", "Bajadēra", "Apburtā princese" u.c.

KARINA MOREIRA
Starptautiskā baleta konkursa Riodežaneiro zelta medaļas ieguvēja. Strādāja Sanpaulas baleta kompānijā, Karlsrūes, Dortmundas un Īrijas baletā. Tulūzas "Théâtre du Capitole" baleta soliste. Piedalījās vairākos galā koncertos un festivālos Brazīlijā, Vācijā, ASV un citās valstīs. Baletdejotājas repertuārā ir vadošas lomas baletā "Žizele", "Riekstkodis", "Romeo un Džuljeta" u.c.

NORTONS FANTINELS
Starptautiskā baleta konkursa Orlando speciālās balvas ieguvējs. Strādāja Sanpaulas baleta kompānijā un Vašingtonas baletā. Dortmundas baleta viessolists un Tulūzas “Théâtre du Capitole” baleta solists. Piedalījās vairākos galā koncertos un festivālos Itālijā, Vācijā, Francijā, Austrijā, Japānā un citās valstīs. Baletdejotāja repertuārā ir vadošas lomas baletā “Dons Kihots”, “Žizele”, “Riekstkodis”, “Silfīda” u.c.

Atsauksmes par galā koncertu „Etoile Ballet Gala”:

„Etoile Ballet Gala” mākslinieciskā vadītāja Olga Azizova ir ļoti profesionāla un, pateicoties viņai, skatītājiem ir iespēja redzēt starptautiskās baleta zvaigznes no visas pasaules. Tas ir liels ieguldījums pasaules baleta attīstībā”, - Izabella Sjaravola, Goda Leģiona Ordeņa un Literatūras un Mākslas Ordeņa Kavaliere, Parīzes Operas Etoile.

„Etoile Ballet Gala” mākslinieciskā vadītāja Olga Azizova apvieno vienā lieliskā koncertā mūsdienās pazīstamās baleta zvaigznes no visas pasaules”, - Gudruna Bojesena, Danebrogas Ordeņa pirmās klases Kavaliere, Dānijas Karaliskā baleta prima-balerīna.

„Etoile Ballet Gala” - lielisks, neatkārtojams koncerts, kurā sapulcējušās pasaules baleta zvaigznes. Olga Azizova sniedz lielu ieguldījumu pasaules baleta attīstībā”, - Levente Bajari, Ungārijas Ordeņa Kavalieris, Ungārijas Nacionālā baleta premjers, „EuroPas” un „Talentum Artistic Award” prēmiju ieguvējs. 

Bezmaksas ieeja bērniem: nav paredzēta
Paredzēts priekš: no 7 gadu vecuma (jāiegādājas pilnas cenas biļete)

 
Nav gaidāmo pasākumu