PLAKIDIS. PELĒCIS. KAMĒR ...

“Kamēr...” ielūdz uz komponistu, jubilāru P. Plakida un G. Pelēča koncertu

 

Svētdien, 21. maijā, Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā plkst. 19.00 notiks koncerts “Plakidis. Pelēcis. Kamēr...”, kurā jauniešu koris “Kamēr...” tā mākslinieciskā vadītāja, diriģenta Jāņa Liepiņa un diriģenta Aivja Gretera vadībā izpildīs komponistu Pētera Plakida un Georga Pelēča kora opusus.

Georgs Pelēcis un Pēteris Plakidis šogad svin 70 gadu jubilejas un ir vieni no kolorītākajiem latviešu kormūzikas skaņražiem. Par godu jubilejām koris “Kamēr…” vēlas sveikt autorus, īpašā koncertā atskaņojot abu jubilāru darbu izlasi.

Lai gan klausītāju un mūziķu mīlēta, šo komponistu mūzika varbūt neatrodas atskaņošanas biežuma topu virsotnēs.  Tā prasa īpašu smalkumu, garīgumu un tehniskas prasmes mūziķu izpildījumā, kā arī ieklausīšanos un vēlmi pēc introspekcijas klausītājos.

Diriģents Jānis Liepiņš par gaidāmo koncertu saka: “Sastādīt programmu ar šo abu lielisko komponistu darbiem vienā koncertā bija īsts izaicinājums. Pirmkārt, jo abu radošais devums kormūzikai ir ļoti bagātīgs, bet galvenokārt tāpēc, ka komponistu rokraksts ir ļoti atšķirīgs. Koncerta programmā garīgā tematika mīsies ar laicīgo, tajā iekļauta, mūsuprāt, daļa no izcilākajiem meistaru darbiem, tajā skaitā par kormūzikas mūsdienu klasiku kļuvušais P. Plakida “In memoriam” un G. Pelēča opusa “Отче наш” pirmatskaņojums.”

 
Nav gaidāmo pasākumu