istabas teātra izrāde bērniem un vecākiem KARNEVĀLS UN KARTUPEĻU SALĀTI

Izrāde bērniem un vecākiem - KARNEVĀLS UN KARTUPEĻU SALĀTI pēc Andrusa Kivirehka grāmatas motīviem. 

Režisora Jāņa Znotiņa izrāde “Karnevāls un kartupeļu salāti” veidota pēc A. Kivirehka tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem. Guntara Godiņa tulkotā, Edmunda Jansona ilustrētā grāmata, kura izdota bērnu grāmatu izdevniecībā “Liels un mazs”, ir sava veida turpinājums vairākkārt izpārdotajai grāmatai “Kaka un pavasaris”, pēc kuras motīviem veidotā J. Znotiņa izrāde ieguva “Spēlmaņu nakts” balvu kā gada labākā izrāde bērniem vai jauniešiem 2015./2016. gada sezonā.

 Gan grāmata, gan izrāde runā par empātiju jeb spēju just to, ko jūt citi. Par bērnu iekļaušanos sabiedrībā. Viņu spēju pieņemt šīs pasaules noteikumus, cenšoties saglabāt savu būtību, savu unikalitāti.

Stāsts sākas pavisam vienkārši. Mijai ir dzimšanas diena. Ieradusies ir Katrīna, Mijas vislabākā draudzene. Oskars, kurš ir drukns zēns un kuram patīk kārtīgi paēst, arī mazais Aksels. Viņš ir ļoti sīks, var ielīst visur, pat galda atvilktnē. Viņi visi nolemj spēlēt karnevālu. Atliek tikai izvēlēties lomas…

Izrādes radošā grupa: režisors Jānis Znotiņš, aktieri Ance Muižniece un Jānis Znotiņš, kostīmu māksliniece Ineta Urtāne, dramaturģe Rasa Bugavičute. Producente Alma Kušķe.
Izrāde tapusi sadarbībā ar izdevniecību “Liels un mazs”, “Rūdolfs” BIO pārtiku visai ģimenei. Izrādi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

 Izrādes mērķauditorija ir bērni vecumā no 4+ un sākumskola.  Biļetes jāpērk visiem apmeklētājiem, izņemot bērniem līdz 2 gadu vecumam, ja tie sēž klēpī.

 
Nav gaidāmo pasākumu