IR KLUSA NAKTS Ziemassvētku koncerts /Dināra Rudāne, Ingus Pētersons/

            Tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, kas savu vērtību ieguvušas, nākot no dažādu tautu un laiku Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām, ir pamats arī mūsu sajūtām gada nogalē.

            Tāpēc šogad, veidojot Ziemassvētku koncertu IR KLUSA NAKTS, tā veidotāji atgriezušies pie muzikālajām pamatvērtībām un vides - no kurienes šī mūzika nākusi - Latvijas dievnamiem. Aranžējumus jaunajai programmai komponists Jānis Lūsēns veidojis izciliem solistiem - Ingum Pētersonam (baritons) un Dinārai Rudānei (soprāns), kā arī diviem ļoti talantīgiem bērniem ar eņģeļu balsīm -  Elizabetei Lukaševičai (Rīgas Doma kora skola) un Kristianam Jasinskim (Līvānu 1.vidusskola, Jēkaba Graudiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skola)  Abi jaunieši sevi vairākkārtīgi apliecinājuši, gan plūcot uzvaras laurus dažādos konkursos, gan piedaloties vairākos Latvijas mēroga nozīmīgos muzikālos projektos.

            Koncertprogrammā, kas sāksies Adventa laikā un turpināsies līdz pat Zvaigznes dienai, izskanēs tradicionālās Ziemassvētku dziesmas īpašā apdarē, kā arī Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Valta Pūces un Jāņa Lūsēna Ziemassvētku tematikai veltītās melodijas, kuras jau iemantojušas klausītāju mīlestību. Tā būs klusināta un niansēta saruna ar klausītāju, atgriežoties siltās bērnības atmiņās par pirmajiem Ziemassvētkiem ģimenes lokā.

             Kopā ar solistiem muzicēs kameransamblis Jāņa Lūsēna (taustiņinstrumenti) vadībā – Evija Mundeciema (flautas, zvaniņi, perkusijas), Marita Karpa (akordeons) un Jānis Lūsēns jun. (ģitāras).

 
Nav gaidāmo pasākumu