RĪGAS RITMI 2017 |Ruthie Foster & Latvijas Radio Bigbends /ASV/Latvija/| Simone Zanchini /Itālija/

Festivāla „Rīgas Ritmi 2017” SUPERBIĻETE - 3 dubultkoncerti ar 50% atlaidi !

Iegādājoties festivāla Superbiļeti klausītājs iegūst vienu sēdvietu Rīgas Doma dārza, VIP zonā – 6. rindā – centrā un apmeklē trīs dubultkoncertus - 28., 29. jūnijā un 1. jūlijā.

SUPERBIĻETE:  http://www.bilesuparadize.lv/lv/events/event/55088

Festivāls „Rīgas Ritmi 2017” piedāvā – 30. jūnijā Rīgas Doma dārzā – blūza leģenda RUTHIE FOSTER,  spoži sevi pieteikušais LATVIJAS RADIO BIGBENDS īpašā koncertprogrammā un  viens no šī brīža inovatīvākajiem un aizraujošākajiem mākslineikiem Simons Zančinī  (Simone Zanchini) .


Leģendārās Amerikāņu folka un blūza māksliniece Rūtijas Fosteres pēdējie trīs albumi – „The Truth According to Ruthie Foster”, „Let It Burn” un „Promise of a Brand New Day” nominēti „Grammy” balvām nominācijā „Labākais blūza albums”.
Māksliniece ieguvusi sešas „Blues Music Awards”, saņēmusi „Austin Music Award” kategorijā „Labākais sieviešu vokāls”.

Šī gada martā māksliniece izdos savu astoto studijas albumu „Joy comes back”, kurš izdots zem leibla „Blue Corn Music”. Albumā Rūtija atgriežas pie savām muzikālajām saknēm, baznīcas un ģimenes.

„Blūza spožums un šarms” - Mindmix

 

Latvijas Radio bigbends ieņem nozīmīgu vietu Latvijas džeza mūzikas vēsturē un tagadnē. Pēc 16 gadu pārtraukuma leģendārais džeza kolektīvs aktīvu darbību atsāka 2012. gadā un pērn svinēja savas dibināšanas 50. gadadienu. Nozīmīgo jubileju bigbends ieskandināja ar ļoti augstā profesionālā līmenī īstenotām tehniski sarežģītām un mākslinieciski spilgtām programmām, kā koncertos, tā arī ieskaņojumos aizrautīgi popularizējot latviešu džeza mūziku un sadarbojoties gan ar pasaules līmeņa mūzikas leģendām, gan jaunajiem talantiem. Latvijas Radio bigbenda pamatsastāvā šobrīd ir vieni no labākajiem Latvijas džeza mūzikas pārstāvjiem. Kolektīva direktors ir Māris Briežkalns, pie diriģenta pults un arī mūziķu rindās allaž spožs ir Kārlis Vanags, bet orķestra patrons un mākslinieciskais vadītājs ir maestro Raimonds Pauls.

Sastāvs: Ruthie Foster - ģitāra, balss, Latvijas Radio bigbends

 

Simons Zančinī  (Simone Zanchini) ir viens no visu laiku aizraujošākajiem un inovatīvākajiem māksliniekiem šobrīd.


Zančinī kāpj ārpus rāmjiem un nebaidās eksperimentēt  starp laikmetīgās un elektriskās mūzikas žanriem, pievienojot savu pieredzi un muzikālās ietekmes, rezultātā radot unikālu skanējumu.


„Mana aizraušanās ir  improvizācija un muzikālie eksperimenti. Vēlme pēc brīvības un liela zinātkāre - būt muzikālajam celmlauzim, pierādīt akordeona skanējuma neizmērojamās robežas un iespējas.” skaidro  Zančīnī.

 


Vairāk informācijas: www.rigasritmi.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu