istabas teātra izrāde bērniem un vecākiem KAKA UN PAVASARIS

Izrāde bērniem un vecākiem - KAKA UN PAVSARIS pēc Andrusa Kivirehka grāmatas motīviem.  

Režisora Jāņa Znotiņa izrāde veidota pēc igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka grāmatas “Kaka un pavasaris” motīviem. Guntara Godiņa tulkotā grāmata, kas 2012. gadā iznāca bērnu grāmatu izdevniecībā “Liels un mazs”, ir piedzīvojusi jau divas lasītāju izpirktas tirāžas un iemīļota līdz ar citiem šī autora latviski tulkotajiem darbiem – “Lote no izgudrotāju ciema” un “Sirlī, Sīms un noslēpumi”.
Izrāde ir ne vien skatītāju iecienīta, bet ievērota arī no teātra profesionāļu puses – izrāde ir laureāte “Spēlmaņu nakts” balvai 2015./2016. gada sezonā kā gada izrāde bērniem vai pusaudžiem.
Jānis Znotiņš: “Bērnu izrādes veidoju, lai muļķojoties sniegtu bērniem jēgpilnu stundu, kurā viņi iemācās ko jaunu. Manuprāt, Andruss Kivirehks to lieliski paveic savos stāstos - viņš ar provocējošu muļķību sasniedz dziļu jēgu par pasaules kārtību.”

Grāmata runā par svarīgām bērna augšanas procesa tēmām – ģērbšanos, mācīšanos lasīt, attiecībām bērnudārzā u.c.. Izrādei izvēlētie stāsti atklāj šajās norisēs kopsakarības, kuras bērns vēl, iespējams, nesaskata, piemēram, silta ģērbšanās – slimība.
“Lai kaut ko iemācītos, vajag, lai ir interesanti un jautri."
Izrāde tapusi sadarbībā ar izdevniecību “Liels un mazs”, to atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.
Izrādes mērķauditorija ir bērni vecumā no 4+ un sākumskola. Biļetes nav jāpērk bērniem līdz 2 gadu vecumam, ja tie sēž klēpī.

 
Nav gaidāmo pasākumu