ELĪNAS GARANČAS SOLOKONCERTS

Soliste Elīna Garanča

Diriģents Karels Marks Šišons

Latvijas Nacionālās operas orķestris

21. aprīlī Lielajā zālē solokoncertu sniegs pasaulslavenais latviešu mecosoprāns Elīna Garanča Latvijas Nacionālās operas orķestra pavadījumā. Pie diriģenta pults stāsies diriģents Karels Marks Šišons.

Elīna Garanča jau daudzus gadus aizrauj klausītājus pasaules prestižākajos opernamos un koncertzālēs – Metropolitēna operā, Karaliskajā Koventgārdena operā, Bavārijas Valsts operā, Vīnes Valsts operā, Kārnegija zālē Ņujorkā, Londonas Vigmora zālē, Amsterdamas Concertgebow un citur. Mākslinieces daudzveidīgās koncertu programmas ietver skaņdarbus no Šūberta un Šūmaņa līdz Rihardam Štrausam, Rahmaņinovam un Raimondam Paulam. Viņas vadošo operas lomu interpretācijas tiek slavētas kā ikoniskas. Dziedātāja dziļi iejūtas katrā lomā – viņas skaistā, kaislīgā balss izstaro spēku un siltumu, kuru papildina karaliskā stāja un skatuviskais valdzinājums. Kopš 2005. gada viņa ir ierakstu kompānijas Deutsche Grammophon māksliniece, četri no viņas septiņiem soloalbumiem saņēmuši ECHO Klassik balvu. 

Britu diriģents Karels Marks Šišons apbur klausītājus pasaulē ar savu temperamentu, kaislību un muzikalitāti. Kopš 2017. gada viņš ir Grankanārijas filharmoniskā orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs. Par nopelniem mūzikā Viņas Majestāte Anglijas karaliene Elizabete II 2012. gadā piešķīra Šišonam Britu impērijas ordeņa virsnieka pakāpi (OBE), savukārt 2016. gadā par sasniegumiem profesijā viņš ievēlēts par Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas biedru. Diriģents ir sadarbojies ar tādiem ievērojamiem orķestriem kā Karaliskais Concertgebouw orķestris un Londonas simfoniskais orķestris, diriģējis Ņujorkas Metropolitēna operā, Vīnes Valsts operā, Berlīnes Vācu operā un Bavārijas Valsts operā Minhenē un citur.

Foto: Sarah Katharina

 

Covid-19 nosacījumi Operā: ŠEIT

 
Nav gaidāmo pasākumu