Komponista Jāņa Strazda jubilejas koncerts “STRAZDA DZIESMAS”

Jānis Strazds savu 40. jubileju svinēs, atrodoties uz skatuves - kopā ar saviem kolēģiem, draugiem un domubiedriem mūzikā - dziedātājiem Igo, Antru Stafecku, Normundu Rutuli,  Andri Ērgli, Kasparu Tīmani, Gintu Krievkalni, Daini Skuteli, Kristīnu Zaharovu, Liepājas teātra dziedošo aktieru ansambli “Aģenti”, mūziķiem Juri Kristonu, Māri Kupču, Gundaru Lintiņu, Aivaru Meijeru, Ievu Tālbergu, Zani Biķi - Slišāni, Sabīni Žugu, pūtēju grupu, jaukto kori “Laiks” ar diriģenti Ilzi Balodi un daudziem citiem.

Jubilejas koncertā skanēs dažādas – nopietnas un mazāk nopietnas Strazda dziesmas ar Jāņa Petera, Guntara Rača, Māras Zālītes, Igo, Agneses Līcītes, Maijas Kalniņas, Ilonas Miezītes un citu dzejnieku vārdiem, tāpat arī dziesmas no cikla “Lins”, kas tapis sadarbībā ar dzejnieku Jāni Peteru, kā arī dziesmas no programmas “Uguns”, kas radīta kopā ar dziedātāju Igo.

Jānis Strazds: “Kā teicis kāds gudrs cilvēks, “dzīve ir gara, mūžs ir īss” - tāpēc svētki ir jāsvin, un vislabāk tos svinēt lieliskā kompānijā – ar cilvēkiem, ar kuriem gadiem ilgi esmu bijis kopā uz skatuves dēļiem, kā arī ar saviem skatītājiem un klausītājiem. Šajos gados radīts daudz - gan populārās, gan akadēmiskās un arī bērnu mūzikas virzienā, un daļu no tā visa plānojam atskaņot 14. februāra vakarā – mums veidojas ļoti interesanta, krāsaina un dinamiska koncertprogramma. Esmu pārliecināts, ka šis kopīgi pavadītais vakars sagādās svētku sajūtu arī ikvienam koncerta apmeklētājam.”

 Vairāk kā 20 gadu laikā Strazda dziesmas ir izpildījuši un ierakstu studijā iedziedājuši daudzi latviešu dziedātāji – Andris Ērglis, Igo, Ance Krauze, Normunds Rutulis, Dainis Skutelis, Kristīna Zaharova, Aija Andrejeva, Zigfrīds Muktupāvels, Kristīne Zadovska, Ieva Kerēvica, ansamblis “Trīs Latvijas tenori”, aktieri Dita Lūriņa, Intars Rešetins un citi. Rakstīta arī mūzika bērniem, ko izpildījuši ansambļi “Dzeguzīte”, “Momo”, “Tev un man”. Tāpat tapusi skatuves mūzika un arī kora mūzika, ko dzied kori visā Latvijā. Strazda muzikālais materiāls skanējis arī latviešu seriāla “Viņas melo labāk” audioceliņā.

* Informējam, ka publicitātes nolūkos pasākumā tiks veikta fotografēšana un filmēšana.

 
No upcoming events