Vidusjūras ģitārmūzikas un tango projekts MUSIQUE DE LA RIVIERA

2020. gada 5.martā Jelgavas kultūras namā plkst.19:00 ar starptautiskajai daiļā dzimuma dienai veltītu īpašu vidusjūras gītārmūzikas un tango koncertprogrammu uzstāsies muzikālā projekta ‘’Musique de la Riviera’’ dalībnieki.
Starptautiskā projekta ‘’Musique de la Riviera’’ kodolu veido grupas ‘’ Los Polidos’’ mūziķi kas ir starptautiskas pieredzes bagāžas, vīrišķības un neaizmirstama vokāla apvienojums, kurš iepazīstina klausītāju ar jaunu sajūtu gammu. ‘’Los Polidos’’ izpilda pasaulē populārus hitus ne tikai angļu un spāņu valodās, bet arī oriģinālkompozīcijas franču un itāļu mēlēs.
Projekta vokālists un īpašas zemi brutālās balss īpašnieks ir mūziķis, vairāku starptautisku godalgu laureāts, Francijas komponistu savienības biedrs Marchello Repchs. ‘’Musique de la Riviera’’ dalībnieku sadarbības arsenālā ir tādu augsta ranga mūziķu vārdi kā slavenais franču akordeonists Richard Galliano, džeza ērģelnieks Jimmy Smith, blūzmenis Jeff Marshall, Ike Turner (Tīnes Tērneres vīrs) un pat ilggadēja sadarbība ar vācu elektroniskās mūzikas kulta grupu ‘’Kraftwerk’’, kā arī ‘’Grand Prix’’ tādos muzikālai pasaulei ievērojamos pasākumos kā Nīcas un Nioras džeza festivāli.
Savā laikā, kad modē nāca Jango Reinharda stila čigānu mūzika, projekta ‘’Musique de la Riviera’’ dalībnieki pievērsās čigānu un slavenajām krievu romancēm araņžējot tās ar zināmu humora piedevu. Šī programma ar lieliem panākumiem debitēja ‘’World Music’’ festivālā Avinjonā, Francijā kopā ar slavenā čigānu teātra Romen dalībniekiem, kur kļuva par Nacionālā džeza festivāla uzvarētājiem iegūstot Grand Prix.
Šobrīd ansambļa dalībnieki spēlē un komponē elektroakustisko ģitārmūziku, izpildot dziesmas 7, galvenokārt vidusjūras reģiona valodās. Koncertprogrammas laikā Jums būs iepēja noklausīties tādas mīlestības balādes kā Žaks Prevērs “Les feuilles mortes”, Renato Karosone “Tu vuo’fa l'Americano”, Fernando Olvera “Corazon Espinado”, Konsuelo Valeskes: “Besame mucho”, Pino Daniele “Cammina cammina”, Klods Fransuā “Comme d’habitude” (my Way) un daudzas citas saviļņojošas un romantiskas kompozīcijas, kaislīga vidusjūras tango dueta horeogrāfijas pavadījumā!

Aicinām Jūs uz emocoionāli mūzikālu piedzīvojumu rivjērā!

 
No upcoming events