Ieva Akuratere & Aivars Hermanis CD VĒLĒŠANĀS koncerts

IEVA AKURATERE & AIVARS HERMANIS 

Jaunā albuma "VĒLĒŠANĀS" koncerts

Dziedātāja Ieva Akuratere klausītājus iepriecina ar jaunu soloalbumu "Vēlēšanās", kas tapis sadarbībā ar ģitāristu un komponistu Aivaru Hermani. Koncertā
pirmoreiz izskanēs jaunās dziesmas no CD, kā arī citas abu mākslinieku sadarbībā radušās dziesmas.  Atšķirībā no ieraksta, kas radīts divatā Hermaņa mājas studijā, koncertā 28. septembrī Ievai un Aivaram pievienosies mūziķis Ēriks Upenieks. 

Latvijā labi pazīstamo un iemīļoto mūziķu sadarbība aizsākās pirms 30 gadiem. Tapa divi ļoti skaisti dziesmu cikli. “Klusums starp mums” ar Igo dzeju, ko mēdz dēvēt par erotiskāko latviešu mūzikas ierakstu. Un “Plīvošana ar pilsētu”, kura iedvesmas avots bija Linarda Tauna dzeja. Jaunā albuma dziesmu vārdu autore lielākoties ir pati Ieva Akuratere. 

Impulss veidot jaunu dziesmu ciklu Aivaram Hermanim radās pirms pāris gadiem, kad Aivara 60 gadu jubilejas koncertā viņi ar Ievu izpildīja pirmatskaņojumu ar pašas Ievas sarakstītiem vārdiem. “Tas Ievas teksts man likās ļoti labs, un es teicu – Ieva, uzraksti vēl kādu dzejoli un uztaisīsim vēl kādu gabalu. Un tad Ieva ķērās klāt, sūtīja man dzejolīšus, un es sūtīju atpakaļ meldiņus,” par albuma tapšanu stāsta Aivars Hermanis.

Ieva Akuratere arī pirms tam bija rakstījusi vārdus gan savām, gan Aigara Voitišķa un vēl citu mūziķu dziesmām, taču tas jau bija pirms krietna laika un ieilgusī pauze dziedātāju darīja nedrošu. Taču Aivara Hermaņa uzticība viņai bija ļoti motivējoša, tāpat kā radošajam procesam ideālie apstākļi, kas dziedātājai iegadījās aptuveni pirms gada.

Jaunais CD albums noteikti sniegs baudījumu tandēma Akuratere – Hermanis līdzšinējiem cienītājiem un visiem, kas mūzikā meklē dabiskumu, sirsnību, reizē vienkāršību un izsmalcinātību. „Darījām to, kas pašiem patīk” – ierakstu, kas tapis Hermaņa mājas studijā, vērtē tā radītāji. Aivara iespēlētos dažādu instrumentu (ģitāra,stīgu sampli, bass, perkusijas) skaņu celiņus samiksējis Raimonds Macats, fināla māsters kompaktdiskam tapa MMB Studio pie Vjačeslava Mitrohina.

Jaunās dziesmas skanēs koncertā Valmieras koncertzālē 28. septembrī. plkst.19.00



 
No upcoming events