Jūrmala Festival. Performance Cavalleria Rusticana by Pietro Mascagni

Piedalās: operas solisti Aleksandrs Antoņenko (tenors), Denīze Uzuna (mecosoprāns, Deniz Uzun, Vācija), Jānis Apeinis (baritons), Alisa Zinovjeva (soprāns), Andžella Goba (mecosoprāns), Jūrmalas festivāla koris, Jūrmalas festivāla orķestris, diriģents Vello Pāns (Vello Pähn, Igaunija)

 Koncerta ilgums ~1,2st.

Pjetro Maskanji ’’Zemnieka gods’’ tiek uzskatīta par pirmo itāļu verisma operu. Spēcīgi kaislību izvirdumi, versmainas melodiju krāces un kulminācijas dinamiskā dzīves reāliju stāstā, kurā galveno varoņu drāmu koncertuzvedumā izdzīvos spožs solistu zvaigznājs – izcilais tenors Aleksandrs Antoņenko, jaunais vācu mecosoprāns Denīzi Uzuna, Latvijā dzimusī un uz pasaules skatuvēm dziedošā Alise Zinojeva, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti Jānis Apeinis un Andžella Goba.

Aleksandrs Antoņenko pēdējos desmit gados iekarojis pasaules ievērojamāko operteātru un koncertu skatuves, izdziedot teju 30 tenoru lomas. Jau kopš 2004. gada viņš ir kļuvis par starptautiski atzītāko Latvijas tenoru, kurš ar panākumiem debitējis Berlīnes operās, Drēzdenes Semperoper, Oslo un Stokholmas Karaliskajā operā, Ženēvas, Parīzes, Romas un Minhenes opernamos, Vīnes valsts operā, Londonas Koventgārdena un arī Ņujorkas Metropolitan teātrī. Diriģenta Rikardo Muti vadīta, spoži aizritēja Antoņenko debija Otello lomā prestižajā Zalcburgas festivālā 2008. gadā. Gadu vēlāk viņš ar milzu panākumiem debitēja Metropoles operteātrī Ņujorkā, kurā Antoņenko tagad atgriežas jau regulāri, atveidojot vadošās tenoru lomas.

Vācu mecosoprāns Denīze Uzuna ir 37. Starptautiskā Belvederes jauno operas solistu konkursa fināliste. Jau studiju laikā uzstājusies Bādenbādenes festivālā kopā ar Berlīnes filharmoniķiem, atveidojot Armelindas lomu Žila Masnē operā ’’Pelnsrušķīte’’. 2013. gadā jaunā dziedātāja bija uzaicināta piedalīties Heidelbergas pavasara festivāla ’’Lied’’ akadēmijā, lai strādātu kopā ar Tomasu Hempsonu un Tomasu Kvatshofu. Denīze dziedājusi arī Bavārijas Valsts operas studijas izrādēs, un kopš 2016. gada viņa ir Cīrihes operas soliste.

Viņiem pievienosies mūsu operas solisti – spēcīgā mecosoprāna īpašniece Andžella Goba un vīrišķīgais baritons Jānis Apeinis, kā arī Alise Zinovjeva, kura dēvēta par Latvijā dzimušu itāļu operdīvu. Soprāns, kura ar izcilību beigusi Romas Santa Cecilia konservatoriju un stažējusies Milānas La Scala akadēmijā, nu jau padsmit gadus dzīvo un savu radošo talantu izkopj Itālijā, sadarbojoties ar visdažādākajiem operteātriem, kā arī dodoties pasaules viesizrādēs.

 
No upcoming events