Laikmetīgās dejas izrāde BEDRE

Melnais mākonis, 50 kg smaga mugursoma, purvs, smilšpapīra gulta, vate, tukšums un bedre ir tikai dažas no depresijai veltītām metaforām par stāvokli, kurā nonāk cilvēks, saskaroties ar šo slimību. Depresija ir viena no grūtāk nosakāmajām slimībām, jo balstīta virspusējos priekšstatos un aizspriedumos par tās izpausmēm, ietekmi un ārstēšanu. Joprojām satraucoši liela daļa sabiedrības nemeklē sistemātisku ārstēšanu, jo neatpazīst vai ignorē simptomus. Depresijas stāvokli tās dažādos posmos un sajūtās ir grūti formulēt vārdos.

Laikmetīgās dejas izrādē „BEDRE” radošā komanda ir vienojusies kopīgā depresijas procesu atšifrēšanā, izmantojot par impulsiem personīgas, tāpat arī citu pieredzes, speciālistu novērojumus un komentārus. Deja, video, skaņa un gaisma ir šīs izrādes valoda.

Horeogrāfija, ideja – Sintija Siliņa
Dramaturģija – Linda Krūmiņa
Horeogrāfija, deja – Laura Kušķe, Alise Madara Bokaldere, Jana Jacuka un Līga Ūbele
Video – Kristaps Epners
Mūzika – Maksims Šenteļevs
Gaisma – Oskars Pauliņš
Kostīmi – Liene Dobrāja un Katrīna Liepa
Dizains – Aigars Opincāns
Fotogrāfija – Margarita Germane
Producente – Agnese Skara

Vairāk informācijas: fb.me/bedreperformance

Izrādes “Bedre” pirmizrādes ievadīs bezmaksas pasākums 3.decembrī Rīgas mākslas telpā ar tematiski saistīto horeogrāfes Alises Madaras Bokalderes duetu “Manu acu tulkojums” (skatuves mākslas festivāla “Patriarha rudens” 2018.gada labākā laikmetīgās dejas izrāde), piedaloties “Tautumeitas” dziedātājām. Izrādei sekos diskusija ar psihiskās veselības speciālistiem un tiem, kuri depresiju iepazinuši tuvumā.

Horeogrāfija – Alise Madara Bokaldere
Deja – Laura Kušķe un Jana Jacuka
Vokāls – Ilona Dzērve, Asnate Rancāne un Aurēlija Rancāne

Diskusijas moderatore – Linda Krūmiņa
Diskusijas dalībnieki – Elmārs Rancāns (psihiatrs, profesors, Rīgas Stradiņa universitātes Psihiatrijas un narkoloģijas katedras vadītājs), Alise Bokaldere (horeogrāfe, izrādes “Bedre” dejotāja) u.c.

Izrādes tapšanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, AKKA/LAA un Rīgas mākslas telpa.

 
No upcoming events