Koncerts ILONA BAGELE. SAMSONS IZJUMOVS. KRIEVU ROMANCES

Zvaigznes diena jeb Trejkungu diena ir pēdējie svētki Adventa un Ziemassvētku ciklā, kad tiek novākti pēdējie eglīšu rotājumi, simboliski attīrot māju no visa iepriekšējā gadā uzkrātā un atjaunojot enerģiju jaunam, pozitīvam sākumam. Savukārt Pareizticīgo Ziemassvētki ir pārdomu laiks, kad izvērtēt bijušo un smelties spēkus, iedvesmu un garīgumu nākamībai.

Koncerta "Ilona Bagele. Samsons Izjumovs. Krievu romances" apmeklētājiem būs iespēja jauno gadu iesākt, ieklausoties krievu romanču dvēseliskajā un reizēm kaislīgajā skanējumā, tādejādi akcentējot šo svētku galveno pamatnoskaņu – mīlestību.

2012. gada Lielās mūzikas balvas ieguvējas izrādes "Cantando y amando" idejas autore un soliste Ilona Bagele un LNO mūziķu apvienība Ilzes Ozoliņas vadībā kopā ar LNO solistu Samsonu Izjumovu ir izveidojusi jaunu koncertprogrammu "Ilona Bagele. Samsons Izjumovs. Krievu romances".

Klausītāju tūkstoši Latvijā un ārpus tās robežām ar sajūsmu un ovācijām ir novērtējuši mecosoprāna Ilonas Bageles spēju būt vienlīdz izcilai operas un džeza, populārās un kamermūzikas žanru interpretei.

Izcilais LNO solists Samsons Izjumovs savā repertuārā blakus spilgtām operas lomām pievērsies arī kamermūzikai. Mākslinieka izpildījuma manierei raksturīgs cēlums un emocionāli izjusts dziedājums. Samsona Izjumova balss tembrs valdzina ar siltu un samtainu skanējumu.

Jaunajā koncertprogrammā Ilonas Bageles un Samsona Izjumova izpildījumā skanēs populāras un klausītāju iemīļotas 19. un 20. gs. krievu komponistu romances un dziesmas - "Miglains rīts" ("Утротуманное"), "Es tevi nekad neaizmirsīšu"("Я тебя никогда не забуду"), "Jau noziedējušas krizantēmas" ("Отцвели хризантемы") un daudzas citas.

Projekta būtību palīdzēs atklāt komponista Kārļa Lāča un Andreja Puškareva oriģinālās aranžijas un Elitas Bukovskas režija.

Koncertā piedalīsies LNO mūziķu apvienība - Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Sunepa (čells), Inita Āboliņa (akordeons), Mareks Auziņš (kontrabass) un Vladimirs Kudrins (ģitāra)

 

Koncertprogramma 1 daļā. Koncertprogramma 1h 20 min. ilga.

 
No upcoming events