Latvijas simtgades zaļumballe / Vēl mirkli vasarā 1918-2018

Kā mierīgiem, tā arī grūtiem laikiem cauri vijas cilvēku vēlme priecāties, dejot un uz mirkli aizmirst ikdienas rūpes un raizes. 

Zaļumballes, deju vakari un svinīgi sarīkojumi vienmēr ir bijusi daļa no latviešu cilvēka dzīves.
“Mežaparka” Zaļajā teātrī jau izsenis notiek deju vakari un pirms 3 gadiem radās zaļumballe ar nosaukumu “Vēl mirkli vasarā”, kas apzīmē augusta beigas, kad parasti vēl ir silts kā vasarā, bet jau jaušama ir rudens tuvošanās.
Šogad, 11. augustā Latvijas simtgades zaļumballe “Vēl mirkli vasarā 1918 - 2018”, kļūs par ko vairāk, kā tikai muzikālām un jautrām atvadām no vasaras. Tā ļaus piedzīvot ceļojumu laikā un palūkoties, kā latvieši ir vadījuši zaļumballes pēdējo 100 gadu laikā. Kā latvieši dziedāja par godu saviem tēviem, dēliem un mazdēliem, kad tie devās aizstāvēt mūsu dzimteni. Kā mūsu dzimtenes aizstāvji dziedāja, kad, dodoties svešumā, pieminēja tēva mājas vai mīļoto meiteni.
Dziesmas un melodijas, kuras toreiz sacerēja Alfrēds Vinters, Brāļi Laivinieki, Oskars Stroks un citi tā laika mākslinieki, daudz pastāsta par laiku, kurā dzīvoja mūsu vecāki un vecvecāki. Caur katram laikam raksturīgo mūziku un dziesmu vārdiem iespējams sajust to, kāda šajā periodā bija dzīve Latvijā.


Šogad, īpaši veidotā programmā atskatīsimies uz Latvijas simtgadi, caur melodijām, dziesmām un dejām dažādos laika posmos, ko ir piedzīvojušas zaļumballes.
Lai īstenotu šo ieceri pasākumā piedalīsies mākslinieki – retro orķestris Bellacord Tanzorchester, grupa Rumbas kvartets iejutīsies lauku kapelas lomā, grupas Laika upe aranžējumā klausīsimies 60., 70. un 80. gadu mūziku, bet grupa Kantoris 04 atgādinās par ne tik senajiem 90. gadiem. Ar spilgtām dejām muzikantus atbalstīs Rīgas danču klubs. Savukārt, vēlāk, dejas zaļumballē spēlēs Latvijas Universitātes pūtēju orķestris ar dažādiem solistiem, kuri izpildīs populāras visiem zināmas un iemīļotas latviešu dziesmas, kuras dzīvo cauri laikiem. Vakaru vadīs Latvijā ļoti labi pazīstamais ilggadējais Latvijas Radio 2 dīdžejs Aivis.


Pasākumu organizē SIA “Rīgas meži” sadarbībā ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Informatīvi atbalsta Latvijas Radio 2.
Informējam, ka publicitātes nolūkos, pasākumā tiks veikta foto fiksācija un video filmēšana.

 
No upcoming events