Atsitiens

ATSITIENS (2018)

Eksperimentāla drāma

"Skatuves mākslu skolas" repertuārā nu jau ir divi iestudējumi, kas veltīti dažādu universālo un visiem cilvēkiem kopīgo emociju pētniecībai. Ja "Vanitas" (2017) ieved cilvēka lielāko baiļu - nāves baiļu - pasaulē, tad "Atsitiena" veidotāji aicina pievērsties riebuma pētniecībai. Lai gan riebums mūsdienu mākslā ir ieguvis dominējošu pozīciju, tas ne vienmēr ir motivējoši attaisnots. Šis iestudējums piedāvā uz riebumu paskatīties dziļāk un daudzpusīgāk, nekā, iespējams, to esam darījuši līdz šim.

Riebums ir sajūta, kas ir saistāma ar spēcīgu nepatiku un pretīgumu. Riebums ir arī attieksme (emocija), kuras veidošanā iesaistīti visi cilvēka maņu orgāni, un tādēļādi tā ietekmē personību visdziļāk. Veidojot šo iestudējumu, projekta autori ir meklējuši personīgas atbildes uz jautājumiem: Kas mums nepatīk šajā pasaulē? Kas  ir tas, kas izraisa riebumu? Ko mēs gribētu mainīt? Un galu galā - kā izdzīvot šajā pasaulē?

Iestudējumu "Atsitiens" var raksturot kā intelektuālu, oriģinālu, neparastu un izaicinošu sociālo drāmu ar ekspresionisma, naturālisma, eksistenciālisma un simbolisma stilistiskajiem elementiem.

 

Lomās: Antra Salmgrieze un Indars Kraģis.

Režija, scenogrāfija un dramaturģija: Indars Kraģis.

Iestudējuma pirmizrāde: 2018. gada 19. maijs.

 

Uzmanību: Izrādes paredzētas nelielam cilvēku skaitam. Tomēr, ja skatītāju skaits būs kritisks, izrādes diemžēl tiks atceltas. Šajā gadījumā Jums būs iespēja pilnībā atgūt samaksāto naudu par biļetēm, vēršoties "Biļešu paradīze" kasēs.

 
No upcoming events