Vestards Šimkus / Solokoncerts

Izcilais un starptautiski atzītais latviešu pianists Vestards Šimkus 13.oktobrī plkst. 19:00 ar solokoncertu viesosies koncertzālē "Valmiera".  Tā būs jauna, speciāli šim koncertam sagatavota divdaļīga koncertprogramma, kurā skanēs gan Vestarda paša komponēta mūzika, gan klaviermūzikas repertuāra pērles, kuru autori ir Johans Sebastians Bahs, Frideriks Šopēns, Klods Debisī, Aleksandrs Skrjabins, Džordžs Gēršvins un Dmitrijs Šostakovičs. 

Pianists Vestards Šimkus ir dēvēts par "fenomenālu" (diriģents Pāvo Jervi), "iedvesmojošu" (BBC), "visaugstākās raudzes pianistu" (American Record Guide), kā arī par "vienu no jaunās paaudzes izcilākajiem pianistiem" (Piano News). Vestards Šimkus ir vairāku starptautisku konkursu laureāts. Klausītāju un kritiķu atzinību nesusi Vestarda Šimkus sadarbība ar tādiem diriģentiem kā Andris Nelsons, Vasilijs Sinaiskis, Karels Marks Šišons, Teodors Kurenciss, kā arī solokoncerti un piedalīšanās kamermūzikas atskaņojumos Eiropā, ASV, Vidējos Austrumos, Ķīnā un Japānā.

Vestards Šimkus bijis fonda New Names of the Planet stipendiāts, viņam piešķirts Igaunijas “Baltās zvaigznes” ordenis, Polijas Zelta ordenis par sniegumu Friderika Šopēna 200. jubilejai veltītos koncertos, kā arī Latvijas Lielā mūzikas balva (2002 un 2009). 2014. gada maijā Vestardam Šimkum tika piešķirta Reingavas mūzikas festivāla balva Förderpreis des Rheingau Musik Festivals. 

Pianists ieskaņojis astoņus soloalbumus. Skaņu ierakstu namā ARS Produktion nāca klajā Bēthovenam veltīts tvarts un Vāgneram veltīts tvarts, kas nominēts ICMA (International Classical Music Award). Vestards citstarp ierakstījis arī Pētera Vaska “Gadalaiku” albumu (“Latvijas Koncerti”), Rahmaņinova darbu CD (Artalinna), kas saņēma augstas uzslavas izdevumos ClassicaPiano News un Pizzicato, un Solera klaviermūzikas disku (Naxos). Vestards Šimkus ir arī komponists – divu klavierkoncertu, kamerdarbu un klaviermūzikas skaņdarbu autors. Viņa mūziku izdod apgāds SCHOTT Music & Media. 2016. gada rudenī Vestards Šimkus saņēma “Lielo Kristapu” par mūziku Lailas Pakalniņas filmai “Ausma”.

Šimkus ir studējis Rīgā, Losandželosā, Madridē un Minhenē un viņa pedagogu vidū ir bijuši Sergejs Osokins, Teofils Biķis, Dmitrijs Baškirovs, Klaudio Martinezs-Mēners, Daniels Pollaks un Vadims Suhanovs. Viņš ir mācījies arī kompozīciju pie Pētera Vaska.

 

 

 

 

 
No upcoming events