ETNO mūzikas dueta koncerts / Stanislav YUDIN un Asnate RANCĀNE Op.2 albuma prezentācija

 

Stanislav Yudin & Asnate Rancāne

Op.2 albuma prezentācija

 

“Stanislav Yudin & Asnate Rancane” ir pašmāju etno minimālistiskās mūzikas duets, kurā sadarbojušies kontrabasists Staņislavs Judins un dziedataja Asnate Rancāne. 

Staņislavs Judins smēlies iedvesmu etniskajā, tautas mūzikā, Asnate Rancāne –  improvizācijā. Duets “Stanislav Yudin & Asnate Rancane” radies no idejas apvienot atšķirīgās muzikālās pieredzes. Kopskaņa rodas, savienojot Staņislava improvizācijas un kompozīcijas ar Asnates zināšanām par etnisko mūziku un folkloru. Oriģinālmūziku ar tautas tekstiem dueta repertuārā papildina tautas melodiju apdares. 

Staņislavs Judins visvairāk zināms kā džeza un improvizācijas mūzikas kontrabasists, kurš bieži piedalās dažādos eksperimentālās mūzikas projektos. Viņš arvien vairāk pievēršas kompozīcijai, brīvai improvizācijai un ir pārliecināts, ka iedvesmu iespējams rast tepat dzimtenē.

Asnate Rancāne ir etniskās mūzikas pētniece, multiinstrumentāliste un tautas mūzikas grupas “Tautumeitas” vadītāja. Tradicionālajā mūzikā viņa iesaistījusies jau kopš bērnības un meklē iedvesmu improvizācijā, kuras radīšanā izmanto zināšanas un pieredzi, kas gūta, strādājot ar folkloras mantojumu.

Mūzika radās kopīgu eksperimentu laikā, izmantojot netradicionalu  tehniku un improvizējot, abi mūziķi ir atraduši savu īpašo skanējumu un stilu, kā rezultātā tapis arī  ierakstu albums Op. 2. Tajā iekļautas astoņas folkloras kompozīcijas: četras latviešu tautasdziesmas, kā arī bulgāru, ukraiņu, lietuviešu un krievu tautasdziesmas.  Tomēr šo albumu nevar uzskatīt gluži par folkloras ierakstu, jo dziesmu neparasto aranžējumu un izpildījuma dēļ tās drīzāk pieder minimālisma mūzikas pasaulei.

Duets “Stanislav Yudin & Asnate Rancane” snieguši koncertus kultūras pilī “Ziemeļblāzma” , “Laiks Ziedonim” apbalvošanas ceremonijā Latgales vēstniecībā “GORS”, konferencē “TEDxRiga”, kā arī festivālā “Komēta”, Saulkrastu Džeza festivālā un citos kultūras projektos. AKTUĀLI: Austras Balvas nominācija 2017 -  “Latvijas labākais gada albums”, http://austrasbalva.lv

Video: 

https://www.youtube.com/watch?v=Z-isZMO5UEc

https://www.youtube.com/watch?v=atdYhH2TM5o

Spotify:

https://open.spotify.com/album/7wuhCu0gMSoiBV7pn7HKzF

Recenzijas:

https://www.rigaslaiks.lv/agora/rl-klausas/stanislav-yudin-asnate-rancane-op-2-19242 (Rīgas Laiks, Ilmārs Šlāpins)

 

Koncerts notiks Mazmežotnes muižas pasākumu stallī.     

Ierašanās no pl. 18:00.  Koncerta sākums pl. 19:00.     

Staļļa bufetē būs iespējams iegādāties dzērienus un mazas uzkodiņas.    

Pirms koncerta iespējams izstaigāties pa muižas plašo teritoriju, kā arī rezervēt galdiņu un pusdienot muižas restorānā.    

Muižas viesnīca piedāvā  nakšņošanu mājīgās muižas istabiņās.

 
No upcoming events