VIDZEMNIEKI

Blaumanis/Kļava
VIDZEMNIEKI
Nestāstītie stāsti

Režisore – Indra Roga
Dramaturģe – Justīne Kļava
Scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone
Komponists – Mārcis Auziņš
Horeogrāfe – Inga Raudinga
Gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers
Video mākslinieks- Aleksandrs Grunte

Lomās: Aigars Apinis, Kārlis Arnolds Avots, Elīna Dambe, Alise Danovska, Rūta Dišlere, Kārlis Freimanis, Rihards Jakovels, Pauls Iklāvs, Mārtiņš Liepa, Kārlis Neimanis, Ilze Pukinska, Ieva Puķe, Rihards Rudāks, Uldis Sniķers, Elīna Vāne.
Izrādē piedalās mūziķi: Andris Riekstiņš, Imants Točs un Emīls Zilberts.

Pirmizrāde: 2018. gada 23. februāris

Rūdolfs Blaumanis (1863-1908) ir bezgalīgs stāstnieks. Lasot viņa stāstus un lugas, acu priekšā nostājās ļoti jūtīgs un vērīgs cilvēks, kurš atklāti un dažreiz pat mazliet ciniski stāsta par lauku cilvēka dzīvi.

„Vidzemnieki” – zem viena nosaukuma apvienotie Blaumaņa mazāk zināmie stāsti, lai arī sarakstīti gandrīz pirms simts gadiem, ir par mums pašiem – latviešiem. Mūsu ikdienas bēdām, šaubām, priekiem, ilgām un sapņiem, jo Blaumanis tik ļoti ir mīlējis latviešu cilvēka dvēseli un tā sarežģīto un pretrunīgo dabu, vienlaikus nebūdams akls, līdzās baltumam redzēdams arī melnumiņus un traipus, kas brīžiem spēja sagandēt vai visu cilvēka mūžu, ka tā bija kļuvusi par viņa vienīgo un vissvarīgāko vielu – bezgalīgu sapni, ar kuru mūs caur spēles teātri, atraktīvā un muzikālā lieldarbā modinās režisore Indra Roga, komponists Mārcis Auziņš un horeogrāfe Inga Raudinga. Šis būs pavisam īpašs Blaumaņa nestāstīto stāstu iestudējums, bet cilvēka sirds – arvien tā pati. 

Izrāde tapusi ar programmas atbalstu.  

 

 

Foto: M.Markovskis

 
No upcoming events